Succes en malheur voor Deltion Rallyteam

| 20-09-2011

Het Deltion Rallyteam heeft de eerste plaats in de A5-klasse behaald in de Hellendoorn Rally, de belangrijkste race op de Nederlandse rallykalender. In de C8-klasse was er ook succes, daar eindigde de Zwolse equipe als derde. Tegenslag was er helaas ook, want de Skoda World Rally Car belandde tijdens de voorlaatste proef in een greppel, hetgeen einde wedstrijd betekende voor Eric Bolhaar en Gert Kamphuis. “Ik dacht er met veel gas weer uit te kunnen komen, maar helaas”, aldus bestuurder Bolhaar.

Tijdens de wedstrijd in Hellendoorn was er opnieuw een belangrijke rol weggelegd voor de monteurs in opleiding van het Deltion College. Zij waren namelijk verantwoordelijk voor het onderhouden van de drie rallyauto’s van het team. Naast de Skoda Fabia hadden zij ook de Nissan 350Z en de Chevrolet Kalos onder hun hoede. Per rallyauto was er een serviceploeg van studenten en leraren van de opleiding Motorvoertuigentechniek en de defensieopleiding Veiligheid & Vakmanschap aanwezig.

De wedstrijd zelf begon goed voor de drie equipes van Deltion. Na de eerste dag stonden de teams ook direct al op een goede uitgangspositie. “Wij zijn zeer tevreden over het verloop van de wedstrijd. Een prachtige rally, mooie proeven, gasten die hebben genoten, een 350Z zonder schade of defecten en een prima samenwerking”, aldus Dick Bloemendaal, die vol vertrouwen richting het Belgische St. Vith afreist voor de laatste ronde van de Nissan 350Z Challenge. Die rally wordt verreden in het weekend van 7 en 8 oktober.

De equipe Bolhaar/Kamphuis moest het wedstrijdveld helaas op het hoogtepunt verlaten. “Dat was een zuur moment”, aldus Bolhaar, die formidabel van start was gegaan op de vrijdag en dag twee als vijfde begon. “We reden uitstekende tijden en wisten de aansluiting met de kop te behouden, tot dat ongelooflijke moment.” Teleurgesteld legt Bolhaar uit wat er fout ging: “Ik gleed in een bocht net iets te ver door, richting een greppel. Die leek niet diep dus toen ik erin zat dacht ik er met veel gas weer uit te kunnen komen, maar helaas.”

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws