Strandvoetballers ijzersterk op slotdag

| 19-07-2010

Het Pelikaan Beach Soccer Team heeft het eredivisieseizoen afgesloten met twee klinkende zeges. De ploeg van coach Sillie Dilürü was zeker van handhaving na de winst tegen Hengelo (7-3) en speelde daarna sterk tegen Rotterdam (5-3).

Dilürü, speler en coach, kon tevreden de balans op maken na drie zeges, tegenover twee verliespartijen. “De teams die doorgaan naar de halve finale hebben meer ervaring, dat is het grote verschil. Maar we hebben veel complimenten gekregen van de andere ploegen.” De debutant stapte in een ongewis avontuur, maar presteerde per wedstrijd beter. “We willen het volgend jaar zeker verder uitbouwen, bij voorkeur na het veldseizoen sneller met de trainingen beginnen.”

Op het strand van Scheveningen waren de Zwollenaren ontketend na de wedstrijd tegen Hengelo, die beslissend was in de strijd tegen degradatie. De winst tegen Rotterdam was opvallend. Twee keer reageerde Zwolle na een tegentreffer, ontstaan door een fout, met een voltreffer vanaf de aftrap. “Het is een mooi seizoen geweest, we kijken uit naar meer”, zegt Dilürü.

Voetbal, De Stentor, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws