Stichting KIDS Zwolle start pilot peutergym

| 11-05-2015

Stichting KIDS uit Zwolle start op woensdag 13 mei met een pilot peutergym. Deze gymlessen zijn bedoeld voor kinderen met een ontwikkelingsrisico op bewegings- en/of gezondheidsgebied. De peuters krijgen ondersteuning van professionals en daarmee biedt KIDS als eerste in Zwolle een op maat gemaakt programma voor deze doelgroep aan.

Peutergym is bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Het initiatief wordt ondersteund door een stuurgroep, waarin een kinderfysiotherapeut, een diëtist en een orthopedagoog vertegenwoordigd zijn. De gymlessen worden verzorgd door afgestudeerden van de Calo. “Al vanaf jonge leeftijd zijn er bewegingsverschillen bij peuters waar te nemen. Waar de ene peuter gemakkelijk en snel leert, gaat het bewegen bij de ander niet vanzelf. KIDS start juist voor laatstgenoemde het peuterprogramma”, zo meldt de stichting. De stichting heeft al veel ervaring met het aanbieden van sportlessen aan kinderen met een motorische achterstand en/of fysieke beperking. Zo biedt KIDS onder andere ClubExtra aan, een beweegprogramma voor kinderen met een bewegingsachterstand uit het basisonderwijs.

De pilot peutergym is vergelijkbaar met een normale gymles, maar de peuters krijgen bij KIDS ondersteuning van professionals. De sportactiviteiten vinden bewust plaats in kleinere groepjes, zodat de ontwikkeling van de kinderen goed kan worden gevolgd. Ook worden er activiteiten op maat aangeboden, zoals bal- en tikspelletjes. Simone Dijkstra, initiatiefnemer van de PeuterClub, geeft aan dat plezier bij hen voorop staat. “Wanneer kinderen bewegen leuk vinden, wordt het doel van de lessen ook eerder bereikt. Daarnaast draagt plezier in bewegen bij aan een gezonde leefstijl.” Voor meer informatie over de pilot peutergym zie www.kidszwolle.nl.

Gymnastiek, Stichting KIDS Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws