Steven Massier wint Free Kick Competitie

| 19-06-2010

Steven Massier van USV uit Nieuwleusen heeft vrijdagavond, onder grote publieke belangstelling in het stadion van FC Zwolle, de winnende vrije trap achter Ajax-keeper Kenneth Vermeer geschoten. Dit schot leverde hem de titel ‘Beste vrije trappennemer van Oost-Nederland’ en 10.000 euro voor zijn vereniging op. Steven won de finale van Fernandez Pruik van SV Dalfsen. Het was de tweede keer op een rij dat de club uit Nieuwleusen de AB Oost Free Kick Competitie won.

Dit jaar organiseerde AB Oost al voor de derde keer in successie haar Free Kick Competitie. In deze competitie strijden 64 amateurverenigingen uit het oosten van het land om de titel van ‘Beste vrije trappennemer’. Via een interne competitie zijn de 64 beste schutters van elke voetbalvereniging afgevaardigd naar de finale. Namens WVF kwam Sander Pelgrom in actie. Voor VSW was Rudy Lodewijckx present. Voorafgaand aan de finale kregen de finalisten een clinic aangeboden onder leiding van Siem de Jong, Bert Konterman, Diederik Boer en Andries Ulderink.

In de finale werd gespeeld volgens een knock-out systeem. De laatste acht mochten hun kunsten vertonen voor Kenneth Vermeer. De Ajax-keeper was onder de indruk van de kwaliteiten van de acht finalisten. “Ze maakten het me soms erg moeilijk. Er zaten mooie schoten tussen.” Uiteindelijk was het Steven Massier van USV die de druk het beste aan kon en met de eer ging strijken. Kenneth Vermeer reikte samen met Kay Huzen , de winnaar van vorig jaar en clubgenoot van Steven Massier, de prijzen uit aan de dolgelukkige winnaar.

Voetbal, FC Zwolle Stadion, AB Oost Free Kick Competitie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws