Stepteam Zwolle maakt zich op voor NK

| 01-09-2013

Voor de steppers van Stepteam Zwolle staan de aankomende twee weken in het teken van voorbereiden. Voorbereiden op het Nederlands kampioenschap steppen, dat op zaterdag 14 september wordt gehouden op de Kamperzeedijk. De strijd bij de volwassenen gaat over de marathonafstand van 42,192 kilometer.

De organiserende stepvereniging is stepvereniging West Overijssel, waar Stepteam Zwolle ook deel van uitmaakt. Om 13.00 uur klinkt het startschot voor de jeugd, waarna om 14.30 uur de verschillende categorie├źn voor volwassenen starten. Stepteam Zwolle beschikt over vier kanshebbers op een Nederlandse titel. Bij de heren senioren maken Machiel en Jonathan Steenbergen en Martijn Tiemens kans op de overwinning, terwijl Judith Steenbergen een kanshebster is op de nationale titel voor junioren.

In de voorbereiding op het Nederlands kampioenschap stepte Stepteam Zwolle donderdagavond het stepcriterum van Ede. Bij de heren verraste Jonathan Steenbergen met een tweede plek. Hij zat samen met Martijn Tiemens en Machiel Steenbergen in een kopgroep van zes, waaruit Woudenberger Mario Reijne wegsprong. Reijne werd in zijn kielzog gevolgd door Steenbergen, die uiteindelijk op ruim een minuut tweede werd. Martijn Tiemens en Machiel Steenbergen kwamen net tekort voor het podium, in de spint werden zij respectievelijk vierde en vijfde. Judith Steenbergen eindigde in Ede als tweede junior en verzekerde zich daardoor van de eindzege in deze categorie.

Steppen, Stepteam Zwolle, Judith Steenbergen, Machiel Steenbergen, Jonathan Steenbergen, Martijn Tiemens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws