Stepteam wil Eurocup-marathon in Zwolle

| 13-11-2013

Stepteam Zwolle timmert flink aan de weg. In nieuwe tenues, gesponsord door het in Zwolle gevestigde Stepwinkel.nl, bereiden de steppers van de Zwolse afdeling van Stepvereniging West Overijssel zich voor op de eerste editie van de Stepcross Zwolle, die zaterdag 15 februari 2014 op het programma staat. Het evenement wordt georganiseerd door Stepvereniging West Overijssel, dat in mei 2014 ook graag gastheer wil zijn voor een wedstrijd in het kader van de IKSA Eurocup.

“De Eurocup is een internationale competitie waar de grootste stepteams uit Europa aan meedoen. En elk jaar worden de wedstrijden verdeeld over de landen waar veel wordt gestept”, vertelt Janine van der Molen-Knol, secretaris van Stepvereniging West Overijssel, die aangeeft dat haar vereniging mikt op een Eurocup-wedstrijd in mei 2014. “Wij zijn momenteel aan het puzzelen en kijken hoe wij in het weekend van 24 en 25 mei gastheer kunnen zijn van zo’n internationale wedstrijd. Daar zit echter wel de nodige tijd in, want bij de organisatie van zo’n Eurocup komt behoorlijk wat kijken. We moeten bijvoorbeeld een geschikte locatie vinden met douchegelegenheid. En alle steppers moeten ook ergens kunnen overnachten”

Tijdens een Eurocup-weekend worden verschillende disciplines afgewerkt, zoals een tijdrit, een criterium en een sprint. “Meestal is er op de tweede dag een marathon en die willen we 25 mei naar Zwolle halen”, stelt Van der Molen-Knol. “Op de eerste dag is het de bedoeling dat de wedstrijden in de omgeving van Kampen worden gehouden, aangezien Stepteam Kamperzeedijk natuurlijk ook een tak is van onze vereniging.” Met de organisatie van de Eurocup hoopt Stepvereniging West Overijssel meer mensen enthousiast te krijgen voor het steppen. “In Zwolle schommelt het ledenaantal de laatste tijd een beetje, terwijl wij natuurlijk graag een groei zien. Hopelijk kunnen we dat bewerkstelligen door enkele wedstrijden in Zwolle te organiseren.”

© Bernd Steenbergen

Zo staat er zaterdag 15 februari 2014 de eerste Stepcross Zwolle op het programma. “Dat is een nieuwe wedstrijd die meetelt voor de landelijke crosscompetitie. Stepcrossen is overigens wel een andere manier van steppen, maar ook zeer leuk.” Aan de Stepcross Zwolle doen steppers uit het hele land mee en uiteraard de steppers van Stepteam Zwolle, die begin november weer in compleet nieuwe tenues zijn gestoken. “Stepteam Zwolle is in 2008 opgericht en sindsdien is Stepwinkel.nl al één van de sponsoren, maar nu is deze partner hoofdsponsor geworden. Daar zijn wij als bestuur zeer blij mee, want zo kunnen wij zowel nationaal als internationaal weer goed voor de dag komen”, aldus Janine van der Molen-Knol.

Steppen, Stepteam Zwolle, Stepcross Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws