Steppers bereiden zich voor op NK sprint

| 09-05-2013

De steppers van Stepteam Zwolle zijn, na een lange winter, zich al een periode hard aan het voorbereiden op de Kickbikecompetitie van 2013. De eerste wedstrijd is onlangs geweest in het Friese Noordwolde, waar drie Zwolse steppers aan de start stonden. Judith Steenbergen wist in haar categorie een podiumplaats te behalen.

De Zwolse steppers maken zich momenteel op voor het Nederlands kampioenschap sprint, dat gehouden wordt op zaterdag 18 mei in Almere. Machiel Steenbergen, vorig jaar tweede tijdens het NK sprint, zal alles op alles zetten voor deze titel. Stepteam Zwolle wordt dit jaar verder vertegenwoordigd door de fanatiekelingen Zwannet van Dijk, Judith Steenbergen, Mary Folkers, Jonathan Steenbergen en nieuwkomer Jeroen Houdé. Op het programma van de steppers staan verder ook weer enkele internationale wedstrijden. Er wordt dit jaar echter geen apart Europees kampioenschap gehouden. Zo kan men tijdens de Eurocup in Nederland ‘Europees kampioen sprint’ worden.

Nog een verandering dit jaar is de invoering van een nieuwe categorie door de IKSA (wereldorganisatie voor de stepsport). Tot op heden werd er door de volwassen steppers gestreden in de categorieën senioren en veteranen. Met ingang van 2013 is er een nieuwe categorie, genaamd ‘masters’, toegevoegd. Deze categorie is bedoeld voor steppers in de leeftijd van 40 tot en met 49 jaar.

Steppen, Stepteam Zwolle, Judith Steenbergen, Machiel Steenbergen, Jonathan Steenbergen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws