Stappenbelt maakt Menno Peeters blij

| 24-08-2010

Edwin Stappenbelt van Bikeshop Stappenbelt Zwolle heeft dinsdag de hoofdprijs van het Tourspel 2010 van Sportief Zwolle uitgereikt aan Menno Peeters. De gelukkige winnaar nam de volledig afgestelde Cube Aerial-racefiets met een brede glimlach in ontvangst.

Echt genieten van de 97ste editie van de Tour de France lukte de laatste dagen niet meer bij de uiteindelijke winnaar. “Nee, dat was soms echt met samengeknepen billen voor de televisie zitten. Dit spel heeft wel een heel andere dimensie aan het wielrennen kijken gegeven”, aldus Menno. “Ik deed dit jaar wel met meerdere poultjes mee, maar nergens stond ik zo hoog als bij deze. Op het gegeven moment was het dus echt wel spannend of ik tot en met de laatste dag bovenaan zou kunnen blijven staan.”

Joaquin Rodriguez Oliver werd door Menno als belangrijkste renner in zijn tourploeg gezien. De Spanjaard, die de twaalfde etappe van Bourg-de-Péage naar Mende won, was goed voor 114 punten. “Hij was lang niet mijn beste renner, maar omdat hij slechts vijf miljoen van het totale budget van 150 miljoen in beslag nam was hij zeer interessant”, aldus Menno. “Zo waren er wel meerdere renners die in principe iets te goedkoop op het lijstje stonden, maar op een gegeven moment moet je toch keuzes maken. Zo heb ik heel bewust Denis Menchov uit de ploeg gelaten, omdat ik al verwachtte dat hij door zijn behoudende manier van koersen weinig punten zou opleveren.” Toch haalde de Rus nog 137 punten, al moest daarvoor 23 miljoen euro in het Tourspel 2010 worden betaald.

Of Menno zelf ook actief gebruik zal gaan maken van zijn hagelnieuwe Cube Aerial liet hij dinsdag nog even in het midden. “Ik bestempel mezelf niet echt als een actief fietser, al klinkt dat misschien wat vreemd uit de mond van iemand die in Zuid-Limburg is geboren. Misschien stap ik de komende weken zelf wel op de fiets en vind ik het helemaal te gek, maar misschien maak ik er ook wel iemand anders blij mee voor een mooi prijsje”, aldus de nu in Amsterdam wonende prijswinnaar. “Feit is in ieder geval dat ik de 97ste Tour als liefhebber op een geheel nieuwe wijze heb gevolgd. Volgend jaar doe ik zeker weer mee.”

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws