SSZ brengt sportpas naar De Marslanden

| 03-03-2011

Met ingang van volgende week wordt op sportpark De Marslanden gewerkt met een sportpas. Hiermee kunnen leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 uit de wijken Assendorp, Pierik, Wipstrik en Zwolle-Zuid deelnemen aan verschillende sporten die op het sportpark worden aangeboden. De eerste sportpas wordt woensdag 9 maart 2011 om 16.30 uur uitgereikt door Jan Nijhuis, voorzitter van SV Zwolle voetbal, en Dennis ter Bruggen, combinatiefunctionaris van SportService Zwolle.

Het aanbod op sportpark De Marslanden is enorm. Er zijn maar liefst zeven verenigingen op het park actief die gezamenlijk een breed sportaanbod verzorgen: Thor (survival), SV Zwolle (voetbal en handbal), Het Zuiderboeltje (jeu de boules), RC Zwolle (rugby), PAF (tennis), Tempo ’41 (hockey) en St. Sebastiaan (handboogschieten). Om meer kinderen kennis te laten maken met het sportpark en de sporten die worden aangeboden, is de sportpas op verzoek van deze verenigingen ontwikkeld door SportService Zwolle.

Ieder blok, lopend van vakantie tot vakantie, worden er twee sporten aangeboden. Het eerste zogenaamde ‘sportpas-blok’ maken de kinderen kennis met voetbal en rugby. De jeugd komt tijdens deze kennismakingslessen, zonder verdere verplichting, op een speelse en uitdagende manier in aanraking met een bepaalde sport en de daarbij behorende vereniging. Uiteindelijk kunnen zij na het blok de keuze maken of ze lid willen worden van de sportvereniging. Maar een andere sport proberen tijdens een nieuw blok behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Voetbal, SportService Zwolle, Rugby Club Zwolle, Rugby, PAF, Tennis, Hockey, Tempo ’41, SV Zwolle, Handbal, Sportpark Marslanden, Jeu de boules, Het Zuiderboeltje, Sportpas, Survival, THOR Zwolle, Handboogschieten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws