Squash Zwolle aast weer op eredivisie

| 12-03-2014

Squash Zwolle besloot in augustus van 2012 om te stoppen met het spelen van eredivisie. De herenploeg was de regerend landskampioen, maar de club kon het financieel niet meer opbrengen om op het hoogste niveau te acteren. Inmiddels is Squash Zwolle aan het investeren in de eigen jeugd en is de ambitie nog altijd niet verdwenen. “We willen met een dames- en herenploeg terugkeren in de eredivisie”, stelt Dagmar Vermeulen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In 2012 werd de herenploeg van Squash Zwolle nog landskampioen, een aantal maanden later ging de stekker uit het team. Zwolle kent sindsdien op het gebied van squash geen topploeg meer, maar het is niet zo dat Squash Zwolle stil zit. De vereniging is drukdoende en wil op den duur terugkeren op het hoogste niveau. “Er is heel veel gaande. De speerpunten van de club liggen vooral bij de jeugd, daar zijn we heel fanatiek mee bezig. Dit resulteerde bij de Nederlandse jeugdkampioenschappen in de nodige podiumplaatsen”, vertelt Vermeulen, die zelf ook de jeugd onder haar vleugels heeft. “Ik train een groep van zo’n twaalf spelers. Daarmee ga ik onder andere naar internationale toernooien, waar ik zorg voor de coaching en begeleiding.”

Ook de vereniging is inmiddels overtuigd van de eigen jeugd. Het eerste herenteam werd kampioen in de tweede divisie en komt zodoende aankomend seizoen uit in de eerste divisie. “In de eerste herenploeg speelt een speler van 17 jaar. Je merkt dat oudere spelers graag met jongeren willen spelen, zo wordt er soms al iemand gevraagd om in een competitieteam mee te doen. Dat zegt voldoende. De club krijgt door dat onze jeugd van een hoog niveau is en wil daar graag gebruik van maken”, zegt Vermeulen.

Die talentvolle jeugdspelers moeten er uiteindelijk voor zorgen dat Squash Zwolle weer terugkeert op het hoogste niveau. Want de club mag dan even van het hoogste podium zijn verdwenen, de ambitie is er nog altijd. “Als het even meezit, dan hebben we in september alweer een damesploeg in de eredivisie. Met de heren hopen we in 2015 weer in de eredivisie te spelen”, zegt de Zwolse, die aangeeft dat dit moet gebeuren met louter Nederlanders. “Het moet lukken om dan mee te draaien in de eredivisie. Een eredivisieteam met eigen jeugd, aangevuld met wat oudere spelers. Dat is wat we willen en daar zijn we fanatiek mee bezig.”

Squash Zwolle, Squash, Dagmar Vermeulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws