SportService lanceert digitale kennisbank

| 01-11-2010

SportService Zwolle heeft maandag op haar website www.sportservicezwolle.nl de ‘Kennisbank verenigingszaken’ gelanceerd. Het doel van deze digitale kennisbank is om sportverenigingen en vrijwilligers te ondersteunen bij de diverse vragen die ze op organisatorisch gebied tegenkomen.

De praktijk leert dat sportverenigingen veelal met dezelfde vragen op bepaalde thema’s worstelen. Op landelijk, regionaal en lokaal niveau zijn in de loop der jaren al talrijke kennisdocumenten en -producten in de vorm van voorbeelddocumenten, handboeken en stappenplannen ontwikkeld die een antwoord geven op deze vragen. Deze informatie is niet altijd even gemakkelijk te vinden of toegankelijk. Ook ontbreekt het binnen de vereniging aan tijd en/of middelen om actief op zoek te gaan naar al deze beschikbare kennis. SportService Zwolle heeft zoveel mogelijk relevante informatie voor Zwolse sportverenigingen verzameld en gebundeld in een digitale kennisbank met de naam ‘Kennisbank verenigingszaken’.

De ‘Kennisbank verenigingszaken’ is onderdeel van het ondersteuningsaanbod van de afdeling verenigingssupport van SportService Zwolle. “Het is een online database met informatie die bestuurlijk en overig organisatorisch kader van de sportvereniging ondersteunt bij het zelfstandig oplossen van verenigingsvraagstukken of het verder ontwikkelen van de vereniging”, aldus Sanne Winkler van SportService Zwolle.

“Uit het behoefte-onderzoek (2008) onder de Zwolse sportverenigingen kwam naar voren dat bij de verenigingen veelal dezelfde vragen leven en men behoefte heeft aan producten waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Met de ontwikkeling en inzet van de ‘Kennisbank verenigingszaken’ is relevante kennis gebundeld en willen we bijdragen aan het vergroten van de deskundigheid van bestuurders en overig organisatorisch kader.”

De informatie in de ‘Kennisbank verenigingszaken’ is gerangschikt in acht thema's, te weten: accommodatie, financiën, leden, maatschappelijk, marketing en communicatie, strategie, beleid en organisatie, vrijwilligers en wet- en regelgeving. De informatie bestaat uit inhoudelijke kennisdocumenten en -producten, verwijzingen naar informatiebronnen en tips en trucs. De informatie op de kennisbank wordt constant aangevuld en vernieuwd. Winkler: “Wanneer de kennisbank niet in de informatiebehoefte van de Zwolse sportverenigingen voorziet, kunnen ze altijd een hulpvraag indienen bij de afdeling verenigingssupport.”

De ‘Kennisbank verenigingszaken’ is te vinden op www.sportservicezwolle.nl/kennisbank. Wanneer je meer wilt weten over de digitale kennisbank kun je ook contact opnemen met Sanne Winkler van SportService Zwolle via verenigingssupportno@spmsportservicezwolle.nl of bel 038-4236686.

SportService Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws