Sportman: Mulder, Mulder of Van Polen?

| 09-01-2015

Wie wordt de sportman van het jaar 2014? Michel Mulder, Ronald Mulder of Bram van Polen? Tijdens de vierde editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 31 januari in het Landstede Sportcentrum wordt de winnaar bekend gemaakt. Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Stemmen kan tot en met 21 januari!

Michel Mulder
Voor schaatser/skeeleraar Michel Mulder is 2014 een sportjaar geweest om nooit te vergeten. Zijn grootste triomf boekte hij op 10 februari 2014. Op die dag werd hij op het ijs in Sotsji Olympisch kampioen op de 500 meter. Twee dagen later maakte hij het feest op de Spelen compleet met een bronzen plak op de 1.000 meter. Deze successen behaalde hij een kleine maand nadat hij in Nagano voor het tweede jaar op rij was gekroond tot wereldkampioen sprint. Na al het feestgedruis rond zijn Olympische titel werd de 28-jarige Zwollenaar op 1 maart voor het eerst in zijn carrière Nederlands kampioen sprint. En in deel twee van 2014 kwamen daar nog de nodige skeeler-medailles bij, waaronder twee WK-plakken. Brons pakte Michel Mulder in Argentinië op de 500 meter en hij won goud met de aflossingsploeg.

Ronald Mulder
Net als Michel kan ook Ronald Mulder terugkijken op een geweldig 2014. Op de 500 meter van de Olympische Spelen in Sotsji zorgde hij samen met zijn tweelingbroer en Jan Smeekens voor een volledig Nederlands podium. Met zijn bronzen Olympische medaille in de pocket sloot de 28-jarige Zwollenaar het schaatsseizoen 2013-2014 af met de eerste plaats in het wereldbekerklassement van de 500 meter. Het winnen van de wereldbeker smaakte naar meer succes, want op skeelers bleef Ronald Mulder in de zomer prijzen pakken. Zo werd hij Nederlands kampioen op zowel de 300 meter (baan) als de 200 meter (weg). En bij het Europees kampioenschap inline-skaten in het Duitse Geisingen was hij ook nog eens goed voor twee keer zilver en één keer brons.

Bram van Polen
De aanvoerder van PEC Zwolle heeft in 2014 met zijn club het meest succesvolle jaar uit de clubhistorie beleefd. De 29-jarige verdediger nam zowel de KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal in ontvangst. Het sprookje begon op zaterdag 19 april met het uitzwaaien van de spelersbus. Een dag later, Eerste Paasdag, volgde de sensationele 5-1 zege op Ajax in de Rotterdamse Kuip. En op Tweede Paasdag liep heel Zwolle uit voor de huldiging van Bram van Polen en zijn ploeggenoten. Een grandioos feest dat begin augustus een vervolg kreeg met het binnen halen van de Johan Cruijff Schaal. De captain van PEC Zwolle was in beide finales een sterke schakel en tevens een vaste waarde in alle competitieduels.

Stemmen kan tot en met 21 janauri 2015!

Ronald Mulder, Michel Mulder, Bram van Polen, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws