Sportieve revanche pupillen Blue Hawks

| 10-06-2012

De pupillen van Blue Hawks hebben zich zaterdag gerevancheerd voor het voor hun doen wat matige optreden van vorige week. De Zwolse titelverdediger, nog altijd in de race voor een tweede kampioenschap op rij, ging toen onderuit tegen het minder sterke WSB. Een week later is de Zwolse ploeg echter in twee wedstrijden tegen Arnhem Rhinos de goede weg weer ingeslagen. Al leverde dat niet twee overwinningen op: 1-1 en 1-5.

De selectie van Blue Hawks is inmiddels gegroeid tot maar liefst zestien spelers, maar die wat ruime selectie, onervarenheid en vele nieuwkomers zorgt er direct ook voor dat Blue Hawks kwetsbaar is. Daar waar concurrent Tex Town Tigers steeds makkelijker haar duels wint, daar gaat het bij de Zwollenaren moeizamer. Het vizier is dan ook gericht op de tweede plaats en daarvoor deden de pupillen zaterdag uitstekende zaken. In de onderlinge confrontatie met de nummer drie Arnhem Rhinos werd niet verloren en zelfs één keer gewonnen. Het eerste duel ging nog wat stroef. Na een puntloze eerste inning kwam Blue Hawks in de tweede slagbeurt wel op voorsprong, maar meer dan één punt kwam er niet op de borden. Rhinos kwam daarna terug en leek te winnen, maar een prima relay van linksvelder Geffrey Boel voorkwam een tweede punt voor de Arnhemse thuisploeg.

Een wedstrijd later waren de pupillen van Blue Hawks echter duidelijk de bovenliggende partij. Met pitcher Jeandro Tromp op de heuvel kwam de zege zelfs geen enkel moment in gevaar. Jeandro gooide drie innings een no-hitter met acht strikeouts en kreeg alleen in de derde inning één punt tegen. Zelf scoorde Blue Hawks al tweemaal in de tweede inning na punten van Rik Brinkhuis en Lezra Selles. Nog eens runs van Jaimy Boel en opnieuw Rik en Lezra brachten het totaal voor de Zwolse ploeg in de derde inning op vijf. Een prima zege en minstens zo belangrijke opsteker na het gevoelige verlies van vorige week. Volgende week speelt Blue Hawks tegen hekkensluiter Giants. De achterstand op koploper Tex Town Tigers is nu één punt. De twee teams spelen in het laatste weekeinde van juni tweemaal tegen elkaar.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws