Sportief Zwolle wint SIDN Internet Award

| 26-11-2010

Sportief Zwolle heeft de SIDN Internet Award gewonnen. Tijdens het Jaarcongres van ECP-EPN in het Circustheater in Scheveningen werden donderdag voor het eerst de SIDN Internet Awards uitgereikt in vijf categorieën. Sportief Zwolle kwam als winnaar uit de bus in de categorie ‘De kracht van het netwerk’. Drempelvrij Internetbankieren (SNS Bank), Verbeterdebuurt.nl en MyBee (KPN) wonnen in de overige categorieën. In de categorie Internet en milieu was er geen winnaar, maar MVO voor Datacenters kreeg een eervolle vermelding.

Roelof Meijer, algemeen directeur van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland ziet het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om ontwikkelingen rondom een veilig en betrouwbaar internet en brede participatie te stimuleren. “Om die reden hebben wij deze Awards in het leven geroepen. Wij zijn zeer verheugd dat wij tijdens dit congres de SIDN Internet Awards uit konden reiken. Er is gesproken over de ontwikkelingen in onze informatiesamenleving en de mogelijkheden om als Nederland te versnellen. Het stimuleren van innovatieve partijen en initiatieven is daarbij voor ons erg belangrijk.”

Stichting Sportief Zwolle, sinds februari 2010 bereikbaar op www.sportiefzwolle.nl, heeft als doel om de sportparticipatie in de gemeente Zwolle te vergroten. Daarbij probeert het koppelingen te maken en samenwerkingen aan te gaan met instanties die daar aan kunnen bijdragen. Bij de uitreiking van de SIDN Internet Awards roemde Roelof Meijer de manier van kennisdeling en de wijze waarop sociale banden worden versterkt. Als kanttekening werd geplaatst dat er nog wel wat werk valt te verrichten om juist de nog niet sportende doelgroep te bereiken.

Sportief Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws