Sportcoach 2014: Ron, Redbad of Dagmar?

| 15-01-2015

Wie wordt de sportcoach van het jaar 2014? Ron Jans, Redbad Strikwerda of Dagmar Vermeulen? Tijdens de vierde editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 31 januari in het Landstede Sportcentrum wordt de winnaar bekend gemaakt. Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Stemmen kan tot en met 21 januari!

Ron Jans
Ron Jans is de succesvolle hoofdcoach van PEC Zwolle. Met zijn ploeg sloot hij het seizoen 2013-2014 af als elfde. Het hoogtepunt van 2014 hadden Jans en zijn mannen toen al beleefd. Op Eerste Paasdag boekte PEC Zwolle een fenomenale 5-1 zege op Ajax in de Rotterdamse Kuip en won daardoor voor het eerst in de geschiedenis de KNVB Beker. Het feest kreeg in augustus een vervolg met het binnen halen van de Johan Cruijff Schaal. Opnieuw werd Ajax verslagen (1-0). Door het winnen van de beker debuteerde PEC Zwolle ook nog in Europa. In de voorronde trof de Zwolse formatie het Tsjechische Sparta Praag, dat over twee wedstrijden te sterk bleek. Het eerste deel van het seizoen 2014-2015 liet Jans zijn team opnieuw herkenbaar en attractief voetbal spelen, met een vierde plaats in de eredivisie tot gevolg.

Redbad Strikwerda
Volleybalcoach Redbad Strikwerda heeft in 2014 voor het tweede jaar op rij de landtitel gewonnen met Landstede Volleybal. Met de Zwolse ploeg eindigde Strikwerda in de reguliere competitie als koploper en maakte de favorietenrol in de play-offs waar. Eerder in het jaar pakte hij met Landstede Volleybal ook al de beker, na een ware thriller tegen Kootfin Taurus: 3-2. Met maar liefst zeven nieuwe spelers in de selectie werd na de zomer voor de derde keer op rij de supercup in de wacht gesleept. En Europees verpulverde de Zwolse formatie het Kroatische MOK Rovinj. In de achtste finale van de CEV Cup was grootmacht Dinamo Moskou echter te sterk. Landstede Volleybal sloot het jaar in de eredivisie af als ongeslagen koploper en won in de kerstvakantie nog het internationale topvolleybaltoernooi in Almelo.

Dagmar Vermeulen
De 39-jarige Dagmar Vermeulen ontpopt zich na haar eigen succesvolle carrière als squashster nu ook als topcoach. Bij Squash Zwolle, sinds 2012 één van de regionale trainingcentra voor squashtalenten in Nederland, stoomt zij jonge spelers klaar voor internationale toernooien. Zelf reist Vermeulen ook mee met de spelers om ze te begeleiden. Mede door het plakkaat van regionaal trainingscentrum zijn er spelers uit onder meer Apeldoorn, Hellendoorn en Dronten actief in Zwolle. In 2014 trainde en coachte de Zwolse een groot aantal talentvolle squashers uit de regio, waarmee ze zowel nationaal als internationaal uitstekende uitslagen behaalde. Daarnaast verzorgde ze trainingen op de CSE-squashopleiding en fungeerde voor de Squash Bond Nederland ook nog als assistent-bondscoach.

Stemmen kan tot en met 21 janauri 2015!

Ron Jans, Dagmar Vermeulen, SportGala Zwolle, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws