Spelers Rugby Zwolle laten hun snor staan

| 01-11-2011

Spelers van Rugby Club Zwolle laten in november hun snor staan. Niet allemaal, maar een groot aantal rugbyers scheert zich dinsdag voor het laatst. Zij steunen daarmee de internationale beweging Movember. In Movember dragen honderden Nederlandse mannen een snor om geld op te halen voor prostaatkankeronderzoek uitgevoerd door het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Dinsdagavond om 21.30 uur vindt de officiële shave down plaats van alle deelnemende mannen.

© Daniëlle van Eerden

Elk jaar in de maand november vraagt Movember mannen hun snor te laten staan. Zo wordt er geld ingezameld voor de gezondheid van de man en in het bijzonder voor prostaatkanker. Dat is de meest voorkomende vorm van kanker onder mannen. Iedere vier uur sterft er een Nederlandse man aan de gevolgen van de ziekte en dit jaar krijgen 9.500 Nederlandse mannen te horen dat zij prostaatkanker hebben. Mannen schamen zich vaak voor de symptomen die gepaard gaan met de ziekte en komen daardoor dikwijls te laat bij de dokter.

Deelnemers aan Movember doorbreken dit taboe door een maand lang hun uiterlijk drastisch te veranderen en zich daarvoor te laten sponsoren. Dinsdag 1 november worden de messen geslepen en gaat het snorrenseizoen officieel van start. Een aantal bekende Nederlanders zoals Ruud Gullit, Marc-Marie Huijbregts en Junkie XL scheert hun snor dinsdag ook voor de laatste keer. In Nederland lieten vorig jaar 1.000 mannen hun snor staan. Samen brachten zij 120.000 euro bijeen voor prostaatkankeronderzoek dat wordt uitgevoerd door NKI-AVL. Kijk voor meer informatie op nl.movember.com.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws