Sparta wint bij DOS in belabberde derby

| 21-09-2010

Het eerste team van korbalvereniging Sparta heeft in zwakke streekderby tegen DOS Kampen de tweede overwinning van het veldseizoen geboekt. In een draak van een wedstrijd bleek de Zwolse aanval net iets scherper dan de collega’s aan de andere kant. DOS had zaterdag bijna twee keer zoveel schoten als Sparta, maar het gebrek aan zuiverheid en het ontbreken van een beetje geluk deed de Kampenaren de das om. Sparta zegevierde zodoende uiteindelijk redelijk eenvoudig met 10-12.

De verdedigende complimenten na afloop aan het adres van Sparta waren zeker terecht, maar de overwinning mag echt op het conto van de falende schutters van DOS worden geschreven. Vanaf de eerste minuut had de thuisploeg, door kenners bestempeld als kampioenskandidaat, het beste van het spel. De bal ging in een hoog tempo rond en er werd veel (mis). Toch wist Sparta de wedstrijd al halverwege de eerste helft te kantelen. Door iets slimmer op zoek te gaan naar de goals en vooral door iets minder slecht af te ronden dan de tegenstander. De ruststand was 5-7.

In de tweede helft hetzelfde beeld, al was het niveau nog lager dan in het eerste bedrijf. Veel balbezit voor DOS, veel Kamper schoten, maar weinig treffers. Vooral het eerste aanvalsvak had veel tijd nodig om tot scoren te komen. De thuisploeg liet in de tweede helft maar liefst zes vrije worpen en één strafworp onbenut. Sparta speelde ook zeker niet goed, maar wel een stuk geroutineerder en kon de hele tweede helft de marge van twee doelpunten vasthouden. In de slotfase kon de Zwolse ploeg het zich zelfs veroorloven om enorme kansen te missen. De overwinning was toen echter al niet meer in gevaar.

Korfbal, Sparta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws