Sparta moet op zoek naar nieuwe trainer

| 09-02-2016

Korfbalvereniging Sparta moet voor het komende seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Jackie de Vries, die aan het einde van de huidige jaargang in totaal acht seizoenen voor de groep heeft gestaan, heeft besloten om voor een nieuwe uitdaging te gaan. Een terugkeer is echter niet uitgesloten. “Als Sparta over vier jaar vraagt of ik terug wil komen, dan doe ik dat direct”, reageert De Vries.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Vries is inmiddels een echte Spartaan. Hij stond in het verleden al vier seizoenen aan het roer bij de club en keerde in 2012 weer terug op het oude nest. In de huidige periode promoveerde hij in de zaal naar de overgangsklasse en ook op het veld speelt de ploeg op dat niveau. Een gouden combinatie, zo blijkt dus. Maar aan al het goeds komt een eind. “Vier jaar is in de sportwereld al een unicum. Het is een hele goede combinatie, maar soms is het beter om het niet te eigen te laten worden. Daarom is dit voor beide partijen het beste”, zegt De Vries, die over enkele jaren best weer terug wil keren. “Ik hoef dan zeker niet te twijfelen, want Sparta is een vereniging naar mijn hart. Gezellig, sociaal en eerlijk. Ik heb hier nooit problemen gehad.”

Maar voordat Sparta en De Vries uit elkaar gaan wachten er nog twee flinke klussen. Allereerst moeten de Zwollenaren in de zaal proberen in de overgangsklasse te blijven en ook op het veld wacht eenzelfde uitdaging. De Vries is dan ook nog niet bezig met zijn afscheid. “Ik wil hier goed afsluiten en dat kan maar door twee dingen: handhaven in de zaal en handhaven op het veld. Ik ben vol vertrouwen”, zegt de korfbalcoach. Hij zag zijn ploeg de afgelopen twee zaalwedstrijden winnen, waardoor handhaving ineens weer tot de mogelijkheden behoort. Er wachten nog drie wedstrijden, waaronder een ontmoeting met directe concurrent Drachten. “Die moeten we winnen en dan moet Drachten niet ergens nog punten halen. Anders moeten we stunten tegen de nummer één of twee.”

In eigen hand heeft de Zwolse ploeg het dus niet. Toch is de ploeg overtuigd van een goede afloop. “We zitten in de winning mood en hebben laten zien dat we dit niveau aankunnen. Met een beetje meer geluk hadden we nu in de middenmoot gestaan”, zegt De Vries. De coach ziet dat zijn ploeg steeds meer went aan de overgangsklasse. En juist daarom hoopt hij nog meer op handhaving. “De schotklok, het hogere niveau, het was allemaal wennen. Die ervaring hebben we nu en dan zie je dat het steeds beter gaat. In combinatie met het niveau van het tweede en de jeugd maakt dat de toekomst van Sparta rooskleurig. We gaan er alles aan doen om erin te blijven.”

Korfbal, Sparta, Jackie de Vries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws