Sparta langs concurrent: ‘Iedereen de baas’

| 18-09-2017

De korfballers van Sparta hebben zaterdag concurrent KV Drachten op een dikke nederlaag getrakteerd. De veel beter spelende Zwollenaren waren over de gehele wedstrijd de betere en wonnen uiteindelijk met liefst tien punten verschil: 25-15. “We waren over de volle breedte beter, iedereen was zijn tegenstander de baas en daarom win je deze topper zo ruim”, concludeert trainer Henco Pullen.

© Jan Burgman Fotografie

In het begin van de wedstrijd gingen de partijen even gelijk op, maar vooral verdedigend hield Sparta de druk op de opponent. Halverwege de eerste helft stond het al 8-3 in het voordeel van de Zwollenaren en bij rust was het 11-4. Na de thee leek Drachten terug te komen in de wedstrijd, maar op 14-10 stokte de Drachtse productie en nam Sparta het heft definitief in handen. Het liep uit naar een eindstand van 25-15 en dat was gezien het spelbeeld niet eens geflatteerd. “We moeten nu niet achterover gaan leunen, want dan zijn we kwetsbaar. We moeten het hebben van het collectief, want we hebben niemand die er wekelijks tien maakt. Vooral onze verdedigende kwaliteiten zijn erg belangrijk”, vertelt Pullen.

Voor Sparta was het sowieso een prima weekend, want alle selectieteams wonnen hun wedstrijd. Voor wat betreft het vlaggenschip ziet Pullen duidelijke groei. “Iedere speler toont steeds minder diepe dalen, waardoor we niet snel meer door de ondergrens zakken. Maar er zit nog heel wat rek in deze groep. Het geheel kan nog veel professioneler. Als daar stappen in worden gemaakt, dan kan hier gedacht worden aan hoofdklasse korfbal”, zo luidt de duidelijke visie van de coach. “Zaterdag hebben we goed gekorfbald en daar moeten we vertrouwen uit halen naar de rest van het seizoen.” Sparta is nu, zonder puntenverlies, koploper. Aankomende zaterdag gaat Sparta op bezoek bij Oerterp.

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws