Sparta denkt ook aan kleinste korfballers

| 18-04-2017

Vraag trainers Lotte Woude en Marloes Veldboer naar het succes van ‘Korfbalkids’ bij Sparta en ze vertellen je eindeloos over het succes van de korfbaltrainingen. Drie jaar geleden heeft SportService Zwolle de korfbalvereniging geholpen met het opzetten van Korfbalkids en sindsdien is het een succesvol concept gebleken. Speciaal voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.

Het belangrijkste doel van Korfbalkids is om kinderen plezier te laten hebben in bewegen. Woude: “Daarnaast werken we aan balvaardigheid, coördinatie en wendbaarheid. Dit doen we vooral door allerlei leuke spelletjes te spelen. We doen tikspelletjes en de stopdans op muziek. We doen ook veel spelletjes waarbij we een bal gebruiken.” De twee trainsters worden ondersteund door andere meiden en jongens, met name uit de C-jeugd van Sparta. Danique Ros is één van hen. “Ik vind het echt heel erg leuk om de kids te trainen, omdat ik het echt superleuk vind om met kinderen bezig te zijn. En ook om ze, op een leuke manier, verschillende dingen te leren. Ook vind ik het erg leuk om te zien dat ze zoveel plezier hebben in de trainingen.”

Speciale open training
Binnen Korfbalkids zijn er kinderen van korfballende ouders aanwezig, maar ook kinderen van ouders die nooit hebben gekorfbald. Belangstellenden kunnen een maand lang, iedere zaterdagochtend, gratis meetrainen. Aanmelden is wel nodig en dat kan door een mail te sturen naar komkorfballenno@spmckvsparta.nl. Ook is er op zaterdag 13 mei een speciale open training. Van 9.30 tot 10.15 uur zijn kinderen van 3 tot en met 6 jaar welkom in Stadshagen. Aanmelden hiervoor is niet noodzakelijk.

Korfbal, Sparta


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws