Sparta begint sterk aan nieuw zaalseizoen

| 15-11-2010

De korfballers van Sparta zijn zaterdag goed begonnen aan het nieuwe zaalseizoen. Na een wekenlange voorbereiding en wisselende oefenresultaten versloeg de Zwolse formatie De Meeuwen uit Putten met 24-17. Als promovendus stond er voor Sparta toch wel wat spanning op de eerste wedstrijd. Mede omdat er in de overgangsklasse gespeeld wordt met een schotklok van 25 seconden.

Na het eerste fluitsignaal was de spanning echter snel verdwenen. Nadat beide ploegen de korf hadden gevonden pakte Sparta direct het initiatief. Verdedigend werden er veel rebounds gepakt, waardoor De Meeuwen niet in haar spel kwam. Via 1-1 liep de thuisploeg uit naar een voorsprong van 7-1. Hierdoor was er direct een gaatje geslagen, wat voor rust zorgde binnen de ploeg. Er werd zeer geconcentreerd gespeeld. Thalia Santing schakelde de puntspeelster van De Meeuwen uit, terwijl Maarten Schelling, Rene Compayen, Barbara Toebast en Christel Vos met schoten de korf vonden. Via een tussenstand van 8-4 werd de rust met een voorsprong van 13-6 bereikt.

Terwijl de gasten uit Putten ook in de tweede helft het vizier niet op scherp hadden staan, liep Sparta met mooie aanvallen uit naar een voorsprong van 20-9. Na 21-13 zakte de concentratie wat weg, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar: 24-17.

Korfbal, Sparta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws