SP houdt vinger aan de pols bij FC Zwolle

| 02-06-2010

De Zwolse gemeenteraadsfractie van de SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de financiële situatie van FC Zwolle. De partij wil van het gemeentebestuur weten of de inkomsten en uitgaven van de eerstedivisionist wel in balans zijn en of de gemaakte afspraken met de gemeente nagekomen worden. De gemeente heeft groot belang bij een goede bedrijfsvoering bij FC Zwolle, omdat in januari 2010 besloten is garant te staan voor een lening van maximaal één miljoen euro aan de club.

Aanleiding voor de vragen is het feit dat er bericht wordt van een grote bezuinigingsoperatie binnen FC Zwolle. De club zou maar liefst vier tot vijf ton moeten bezuinigen. Vanwege de financiële huishouding binnen FC Zwolle, is het contract met algemeen manager Wilfred Westerhuis bijvoorbeeld al niet verlengd. De SP vindt de situatie bij FC Zwolle opmerkelijk, omdat eerder dit jaar de club nog uitging van stijgende uitgaven en inkomsten. Reden genoeg voor de SP om te vragen of de inkomsten tegenvallen en wat hiervan dan de consequenties zijn voor de ambities en de afspraken met de gemeenten.

Fractievoorzitter Tjitske Siderius: “De SP was het destijds oneens met de garantstelling voor FC Zwolle. Maar nu de raad er toch voor gekozen heeft is het in ieder geval zaak de vinger goed aan de pols te houden, om te voorkomen dat we later voor een voldongen financieel feit worden gesteld. Als FC Zwolle weer in de problemen dreigt te komen moeten we dat weten, zodat we kunnen bijsturen. Er staat immers een hoop belastinggeld op het spel.”

Gemeente Zwolle, Voetbal, FC Zwolle, SP

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws