Snorren RC Zwolle brengen veel geld op

| 03-12-2011

Een groot aantal heren van Rugby Club Zwolle heeft in november, ook wel Movember genoemd, zijn bovenlip beschikbaar gesteld om aandacht te vragen voor de dodelijke ziekte prostaatkanker. Vrienden, kennissen en teamleden hebben hen daarbij goed gesteund door geld te doneren. En dat gebeurde massaal, want de rugbyclub heeft met de actie in totaal een bedrag van maar liefst 4.309 euro opgehaald. De mobroʼs van RC Zwolle bedanken alle sponsoren voor hun gulle bijdrage.

Elk jaar in de maand november vraagt Movember mannen hun snor te laten staan. Zo wordt er geld ingezameld voor de gezondheid van de man en in het bijzonder voor prostaatkanker. Dat is de meest voorkomende vorm van kanker onder mannen. Iedere vier uur sterft er een Nederlandse man aan de gevolgen van de ziekte en dit jaar krijgen 9.500 Nederlandse mannen te horen dat zij prostaatkanker hebben. Mannen schamen zich vaak voor de symptomen die gepaard gaan met de ziekte en komen daardoor dikwijls te laat bij de dokter. Deelnemers aan Movember doorbreken dit taboe door een maand lang hun uiterlijk drastisch te veranderen en zich daarvoor te laten sponsoren.

Begin november zijn de rugbyers op de klassieke manier glad geschoren door barbers van Kapsalon Avantgarde. Deze shave down was het startschot voor Movember en vanaf dat moment mocht de snor niet meer afgeschoren worden. Iedereen die het maar wilde horen werd vervolgens benaderd om het groeien van de snor financieel te ondersteunen. De onderlinge strijd was groot. Wekelijks werden de snorren beoordeeld en was er een tussenstand van de opgehaalde bedragen per snor. Dinsdagavond 29 november is de actie bij Rugby Club Zwolle afgesloten met de uitreiking van de ʻGouden Wisselsnorʼ aan Stefan Beroeatwarin. Met een groot applaus werd het eindbedrag 4.309 bekendgemaakt.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws