Smit en Nederland definitief uitgeschakeld

| 23-07-2017

Het Nederlands dames waterpoloteam is definitief uitgeschakeld in de strijd om de wereldtitel. De ploeg van de Zwolse Yasemin Smit verloor zaterdag met 10-11 van Rusland, tekende nog beroep aan tegen die nederlaag, maar kreeg nul op het rekest. Daardoor is Oranje veroordeeld tot het spelen voor de negende tot en met de twaalfde plaats. Maandag wacht een ontmoeting met de Italianen.

Het verschil werd zaterdag in de eerste periode gemaakt. Rusland schoot volop raak, terwijl Nederland er amper iets tegenover kon zetten. Het werd 2-4, maar toch vocht Oranje zich nog terug tot 8-8. Juist op dat moment maakte de arbitrage een cruciale fout. Aan Russische zijde werd op onreglementaire wijze een time-out aangevraagd, wat normaliter een strafworp voor de tegenpartij moet opleveren. Ditmaal besloten de scheidsrechters anders en kreeg Rusland de bal. “Volgens mij hadden we daar een vijf meter moeten krijgen. Alleen denk ik niet dat het daar misging. We moeten tijdens zo’n moment kunnen schakelen. We waren te mat in ons hele spel”, concludeerde speelster Nomi Stomhorst.

Nederland kwam die tik niet meer te boven en verloor de tussenronde uiteindelijk met 10-11. Er werd nog beroep aangetekend tegen de beslissing van de arbitrage, maar dat sorteerde geen effect. Zodoende zijn aanvoerster Smit en haar teamgenoten uitgeschakeld in de strijd om de wereldtitel, een bittere pil. De negende plaats is nu het hoogst haalbare. Daarvoor moet Nederland maandag eerst zien te winnen van Italië.

Waterpolo, Yasemin Smit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws