Slechts vijf punten voor jeugdteams FC

| 05-09-2010

De jeugdteams van FC Zwolle hebben zaterdag gezamenlijk slechts vijf punten gepakt. FC Zwolle A1 verloor na een slechte wedstrijd terecht met 1-2 van FC Den Bosch A1. FC Zwolle B1 liet twee punten liggen op bezoek bij AGOVV B1: 2-2. FC Zwolle C1 speelde in het eigen stadion met 1-1 gelijk tegen FC Elinkwijk C1. En FC Zwolle D1 kende geen problemen op bezoek bij GVAV Rapiditas: 0-7.

FC Zwolle C1 begon goed aan de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen en had al na veertien seconden op voorsprong kunnen komen. Raymon Beuling kon vrij uithalen voor het vijandelijke doel, maar zijn schot was niet krachtig genoeg. Daarna waren de Zwollenaren duidelijk heer en meester. De tegenstander deelde wel enkele plaagstootjes uit, maar doelman Mike Hauptmeyer kwam nooit serieus in de problemen.

In de tweede helft zette FC Zwolle de bezoekers opnieuw stevig onder druk. Frank van der Burg en Rick Smeets misten uit kansrijke positie, terwijl FC Elinkwijk het Zwolse doel slechts eenmalig onder vuur nam met een schot dat naast ging. Toch kwam FC Zwolle, ondertussen met enkele verse krachten in het veld, op een verdiende voorsprong. Een afgeslagen hoekschop werd door Demetz Rutten tegen de touwen gewerkt: 1-0.

De buit leek binnen voor FC Zwolle, maar drie minuten later stond het alweer 1-1. Een vrije trap werd simpel ingetikt door één van de spelers van FC Elinkwijk bij de tweede paal. Het had zelfs 1-2 kunnen worden na een slechte uittrap van doelman Hauptmeyer, maar de thuisploeg kwam met de schrik vrij. In de 68ste minuut leek FC Zwolle alsnog de bevrijdende tweede treffer te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een vermeende overtreding.

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws