Sjoerd Ars nog vraagteken bij FC Zwolle

| 14-10-2010

Na een vrij weekend staat de Jupiler League een zinderende vrijdagavond te wachten. RKC reist af naar Leeuwarden, FC Volendam krijgt Go Ahead Eagles op bezoek en FC Zwolle strijdt in eigen huis tegen Sparta Rotterdam. Een ontzettend belangrijk duel om de koppositie en bovendien een weerzien met Ruud Kras en Jan Everse.

Of Sjoerd Ars vrijdagavond tegen de Rotterdammers aan de aftrap staat is echter nog sterk de vraag. “Hij heeft maandag tijdens de training zijn knie verdraaid”, aldus trainer Art Langeler voor de microfoon van RTV Oost. In verband met zijn pijnlijke knie trainde de topscorer van Zwolle donderdag nog apart van de groep. “Het is dus nog even afwachten, maar Sjoerd is voor ons dusdanig belangrijk dat wij er alles aan zullen doen om hem op het veld te krijgen.”

Naast Ars kampen ook Joey van den Berg (enkel) en Eric Botteghin (hamstring) met kleine pijntjes, maar zij lijken wel te kunnen spelen. Gieljan Tissingh moet het duel met Sparta wel missen. Hij heeft nog te veel last van zijn enkel. Vanwege de vraagtekens bepaalt trainer Langeler vrijdag pas welke elf er gaan spelen. Tijdens de afsluitende training donderdag probeerde hij drie verschillende opstellingen uit.

Het duel met Sparta is om meerdere redenen pikant; zo wordt het voor Sparta-trainer Jan Everse zijn eerste terugkeer bij Zwolle, sinds hij er een jaar geleden ontslagen werd. Daarnaast kreeg FC Zwolle door toedoen van Sparta een punt in mindering voor het huidige seizoen, omdat de Zwolse club enkele dagen te laat was met het overmaken van de huursom van middenvelder Arne Slot.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws