Sjoerd Ars matchwinner bij debuut Zwolle

| 29-07-2010

Sjoerd Ars heeft donderdagavond bij zijn eerste minuten in het shirt van FC Zwolle meteen aangetoond dat hij een belangrijke versterking is voor de ploeg van trainer Art Langeler. De spits scoorde in Wezep tegen het Turkse Ankaragücü de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

De Zwollenaren begonnen goed aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten kwam Etiënne Reijnen al gevaarlijk voor het Turkse doel, maar hij kwam net iets te kort om een voorzet van Danny Schreurs doeltreffend af te ronden. Even later was het wel raak. Een hoekschop van Albert van der Haar bereikte de volledig vrijstaande Ars net buiten het strafschopgebied en de spits rondde bekwaam af.

Ook na deze snelle treffer bleef FC Zwolle prima meevoetballen met Ankaragücü. Er waren veel positiewisselingen te zien in de voorste gelederen en achterin werden weinig kansen weggegeven. Het enige gevaar kwam voor rust van de Slowaakse spits Robert Vittek. De WK-ganger kwam na een goede aanval vrij voor Diederik Boer, maar de doelman liet wederom zien dat hij in een prima vorm steekt en maakte de inzet onschadelijk.

Na de thee kwamen de Turken fel uit de startblokken. Een kwartier lang kwam FC Zwolle alleen maar aan verdedigen toe, zonder echte kansen weg te geven. Daarna was de wedstrijd weer in evenwicht en wist de ploeg zelf wel enkele goede kansen te creëren in de omschakeling. Arne Slot bereikte met een mooie dieptepas Ars die vrij voor de doelman de bal breed legde op Erik Bakker. Maar laatstgenoemde schoot de bal naast de goal. Een paar minuten later zette Frank Olijve dezelfde Bakker vrij voor de doelman, maar nu ging de inzet over het doel. De Turken kregen ook enkele goede kansen op een treffer en wisten ook te scoren, maar de treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd.

In het laatste kwartier van de wedstrijd werden beide ploegen nog eenmaal gevaarlijk. Ars was dichtbij zijn tweede treffer, maar hij zag zijn kopbal op de lat eindigen. Aan de andere kant moest Boer handelend optreden door een vrije trap uit de bovenhoek te halen en tot corner te verwerken. Het bleef echter 1-0, zodat de ploeg van trainer Art Langeler na twee gelijke spelen tegen sterke tegenstanders nu een overwinning behaalde tegen een ploeg met een veel grotere begroting.

De nieuwe aanwinst Sjoerd Ars kon terugzien op een prima debuut. Hij was zelf tevreden over de eerste dagen bij zijn nieuwe club. “Ik ben hier prima opgevangen en denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Voetballend zag het er af en toe goed uit en we geven weinig kansen weg. Een overwinning als vanavond tegen een goede Turkse ploeg geeft vertrouwen voor de komende weken.”

Aanstaande zaterdag staat om 14.30 uur de volgende oefenwedstrijd op het programma. FC Zwolle gaat dan op bezoek bij WVF.

Voetbal, FC Zwolle, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws