Sillie Dilürü zoekt het avontuur in China

| 10-10-2015

Sillie Dilürü is beachsoccer, maar voor de komende maanden even niet. De Zwolse trainer gaat voor bijna een half jaar naar China, om daar te werken met voetbaltalenten uit alle leeftijdscategorieën. Een flinke uitdaging, maar die gaat Dilürü maar wat graag aan. “Het ontwikkelen van talent vind ik mooi. Het is vaak een lang traject, maar dat maakt niet uit”, vertelt de Zwollenaar.

De laatste klus van Dilürü was die van bondscoach van het Nederlands beachsoccerteam. En dat is ook waar hij het liefst mee bezig is, dat beachsoccer. Hij was al trainer van de Zwolse strandvoetballers en had in Nederland nog meer clubs onder zijn hoede. En niet zonder succes. Maar het beachsoccer laat hij even voor wat het is. China, het land van de ongekende mogelijkheden. Daar is Dilürü de komende vijf maanden te vinden. Onder de vlag van Sport8 gaat hij heel China door om voetbaltrainingen te geven. “Op 22 oktober vertrek ik naar Beijing. In diezelfde week ben ik uitgenodigd voor het staatsbezoek van onze koning en koningin, dat is natuurlijk al heel speciaal”, zegt Dilürü.

De Zwolse voetbaltrainer kon ook aan de slag bij de organisatie van René Meulensteen, ex-trainer van onder meer Manchester United. “Ik ben gevraagd om met ongeveer tien trainers van die organisatie mee te gaan. Maar de functie bij Sport8 is uitdagender”, legt hij uit. Het past Dilürü beter, omdat de talentontwikkeling in China niet alleen om het voetballen draait. “Het gaat om talentontwikkeling bij de bond, de clubs, het bedrijfsleven, het opleiden van trainers en de talenten.” In eerste instantie duurt het dienstverband van Dilürü tot april 2016. Dan keert hij naar alle waarschijnlijkheid terug naar Nederland en gaat de focus uiteraard weer op het beachsoccer. “Ik blijf gewoon bondscoach van Oranje.”

Voetbal, Sillie Dilürü

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws