Sillie Dilürü stopt bij Pelikaan Beach Soccer

| 17-04-2013

Sillie Dilürü stopt na drie seizoenen bij Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ). De 37-jarige trainer/speler van de Zwolse beachsoccerploeg gaat zijn contract bij Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan niet verlengen, aangezien hij niet tot overeenstemming is gekomen over afspraken voor komend seizoen. “Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij PBSZ en ben trots dat ik onderdeel van dit team ben geweest”, laat Dilürü weten.

Het besluit om te stoppen heeft de Zwollenaar genomen nadat er geen overeenstemming werd bereikt over de afspraken voor het komende seizoen. De meningen tussen de stichting en de trainer liepen hiervoor te ver uiteen. Met pijn in zijn hart neemt Dilürü dan ook afscheid van de Zwolse beachsoccerploeg. “Ik ben erg tevreden met de ontwikkeling die ik als trainer/coach de afgelopen drie jaar heb doorgemaakt. De accommodatie op De Pelikaan voelde echt als mijn thuis”, zegt Dilürü, die zeker hoopt terug te keren in de sport. “Mijn grote passie is en blijft trainen en coachen van een beachsoccerteam. Of dat in Nederland is of daarbuiten, ik ga me hier zeker verder in ontwikkelen.”

Ondanks zijn vertrek bij het Zwolse beachsoccerteam hoopt Dilürü dat de ploeg het aankomend seizoen goed gaat doen. “In het team zit zoveel capaciteit en karakter, ze maken de aankomende jaren veel kans om een keer het kampioenschap te behalen”, zegt de Zwollenaar, die stiekem al rept over Europees beachsoccer in Zwolle. “Als ze kampioen van Nederland worden, levert dat deelname aan de Europa Cup op. Je treft dan teams als AC Milaan en FC Barcelona. Dat is natuurlijk een droom voor elke voetballer.”

Voetbal, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle, Sillie Dilürü

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws