Selectie vrouwenteam FC Zwolle rond

| 16-06-2010

FC Zwolle heeft de vrouwenselectie voor het eerste seizoen in de eredivisie rond. Zeventien vrouwen zullen onder leiding van trainer Bert Zuurman straks actief zijn in de eredivisie. De selectie bestaat uit de keepers Nadja Olthuis en Annet Bolk en de volgende speelsters: Lydia Borg, Charissa Burgwal, Mariska Kogelman, Lisanne Vermeulen, Chelsea Disseldorp, Sharon Kok, Judith Freijlink, Bouchra Moudou, Linda van Beekhuizen, Linda Dolstra, Denise van Vliet, Sylvia Woudberg, Petra Hogewoning, Jirre den Boes en Valerie Seinen.

De speelsters komen van eredivisieclubs zoals AZ, Heerenveen en FC Utrecht, maar ook van topamateurclubs als RKHVV, Saestum en Be Quick ‘28. Van laatstgenoemde club is ook Sebastiaan Borgadijn. Hij blijft hoofdtrainer van Be Quick ‘28 dames 1 en wordt assistent-trainer van de FC Zwolle vrouwenploeg. Ook verzorgster Christien Rens vervult straks een functie bij zowel Be Quick als FC Zwolle. De teammanager is Erik Riemens, vorig jaar in die functie nog actief bij zaterdageersteklasser VSCO ‘61 uit Oosterwolde en eerder al werkzaam bij FC Zwolle A1. De gesprekken met een tweede elftalleider zijn nog gaande.

Eind juli start de voorbereiding op de competitie, die waarschijnlijk donderdag 2 september begint. FC Zwolle speelt de thuiswedstrijden op de donderdagavond om 19.30 uur bij Be Quick ‘28 en incidenteel in het stadion. Be Quick wordt de officiële satellietclub van FC Zwolle als het gaat om vrouwenvoetbal, vandaar dat de slogan van de FC Zwolle vrouwen dan ook luidt: FC Zwolle vrouwen, be there! Erbij zijn, kan op zaterdag7 augustus tijdens de open dag van FC Zwolle, wanneer de vrouwen van FC Zwolle zich zullen presenteren aan het publiek en hun eerste wedstrijd spelen.

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws