Scholten start met cursus mountainbiken

| 10-09-2010

Tweewielerspecialist Scholten in Zwolle begint zaterdag 25 september, onder de naam ‘Fiets-Fit’, een kennismakingscursus mountainbiken. Fiets-Fit betreft een landelijke campagne en Scholten behoort tot één van de circa 45 startlocaties.

Bij de cursus train je zes weken lang om je fietstechniek en uithoudingsvermogen te verbeteren. Je hoeft geen ervaren fietser te zijn of over een berenconditie te beschikken om mee te doen aan Fiets-Fit. Het is juist de bedoeling dat je door deelname aan de clinic conditie opbouwt en je de techniek van het mountainbiken eigen maakt. Iedere zaterdag wordt er tussen 9.30 en 12.00 uur onder professionele begeleiding aandacht besteed aan verschillende technieken, zodat je na zes weken de basisvaardigheden onder de knie hebt.

Na deze zes weken heb je de conditie en beheers je de techniek om mee te doen aan een NTFU-mountainbiketocht in jouw omgeving. Heb je geen geschikte fiets en wil je toch graag deelnemen aan Fiets-Fit? Informeer dan bij Tweewielerspecialist Scholten naar de mogelijkheden voor huur of eventuele aanschaf van een mountainbike. Er wordt iedere week gestart bij Tweewielerspecialist Scholten aan de Luttekestraat 13 in Zwolle. Deelname aan de cursus kost 29,95 euro. Je kunt je inschrijven voor deelname op www.fiets-fit.nl. Ga naar ‘aanmelden’ en klik op de startlocatie van jouw keuze.

Na de cursus kun je je bij Toerclub Swolland aansluiten om op zaterdagochtend of zondagochtend in groepsverband verder te fietsen. Fiets-Fit is een initiatief van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en wordt mede mogelijk gemaakt door Shimano, Giant, BOVAG, Ministerie van VWS en NOC*NSF. Voor meer info zie www.fietsgoed.nl of mail naar infono@spmfietsgoed.nl.

Mountainbiken, Toerclub Swolland, Fietsen, Tweewielerspecialist Scholten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws