Sale of the Rising Stars legt de lat hoog

| 14-01-2011

De lat ligt hoog tijdens Sale of the Rising Stars, dat zaterdag haar eerste editie viert tijdens Zwolle International in de IJsselhallen. Geïnteresseerden krijgen de kans een jong paard in bezit te krijgen dat de potentie heeft uit te groeien tot een toppaard. Tien grote beloftes zijn na een zeer strenge selectieronde overgebleven en gaan zaterdag onder de hamer. Vanaf 20.00 uur kunnen de kenners genieten en de kopers bieden.

“Bij de selectie is kwaliteit het enige criterium geweest”, aldus Egbert Schep, één van de twee topscouts van jong springtalent die betrokken is bij Sale of the Rising Stars. Samen met Teus van den Brink zocht hij tien jonge paarden uit die de potentie hebben om uit te groeien tot een toppaard. In de voorbije weken hebben geïnteresseerden al op stal kennis kunnen maken met de tien beloftes en ze onder het zadel kunnen uitproberen. “Dat is bewust gedaan, want bij een koop is het zeker zo belangrijk om een sportpaard te beoordelen op rijdbaarheid en karakter.”

Om het publiek alvast enige kennis met enkele van de grootste beloftes te laten maken, stelt de organisatie in een nieuwsbulletin vier van de grootste talenten voor. Eén van de talenten die direct in het oog springt is Chaperon uit 2007. Hij valt op met zijn gespierde, atletische model en zijn opvallende kleur. Veel opvallender is zijn springtalent: explosief, met zeer veel reactie en lichaamsgebruik en extreem veel kwaliteit. Deze eyecatcher over het hout heeft zijn talent niet van een vreemde, want ook vader Quaprice du Bois Margot sprong op het hoogste niveau.

Classic, ook uit 2007, is goed ontwikkeld, laat zich heel fijn rijden en toont naast kwaliteit zeer veel vermogen en een groot hart. Met zijn instelling en vermogen kan dit sterke paard ver komen! Cayenne (2007) heeft alles om een grote te worden in de springsport: bloed, reflexen, vermogen en een fijn, meewerkend karakter. Daarbij laat deze mooie, goed gebouwde merrie zich ook nog eens heel fijn rijden. Blanche (2006) kreeg afgelopen jaar een veulen en heeft daardoor nog niet de ervaring van een vijfjarige, maar heeft alles in huis om in de sport van zich te doen spreken. Een super techniek, een ongelooflijke instelling en veel kwaliteit! Blanche weet altijd waar de paal ligt en blijft er graag vanaf.

IJsselhallen, Zwolle International, Paardensport


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws