Ruud Kras verkast naar Sparta Rotterdam

| 12-08-2010

FC Zwolle heeft overeenstemming bereikt met Sparta Rotterdam over de verhuur van Ruud Kras. De 28-jarige verdediger gaat beginnen aan zijn twaalfde seizoen in het betaalde voetbal en speelde vorig seizoen 23 competitiewedstrijden voor FC Zwolle. Sparta huurt Ruud Kras voor één seizoen en heeft een optie tot overname.

In Zwolle wist Kras, mede door kleine blessures, in de voorbereiding geen basisplaats af te dwingen in de ploeg van de trainer Art Langeler. “Mede daarom hebben we ook ingestemd in deze transactie”, vertelt technisch manager Bert Konterman donderdag in De Stentor. De Volendammer had namelijk moeite zich neer te leggen bij een plaats op het tweede plan. Zwolle gaat niet op zoek naar een vervanger voor de defensie. “We hebben nog verdedigers voldoende in de selectie”, aldus Konterman. “Bovendien krijgen we door de huursom iets meer vet op de botten. Dat is wel prettig met een zware winter op komst.”

Zelf reageert Kras op de website van SEG, dat hem begeleidt, op zijn overgang naar Rotterdam. “Sparta is een club met potentie, een club die zo snel mogelijk terug wil naar de eredivisie. Dat wil ik zelf ook. Dat is mijn doel. Ook Cambuur had interesse, maar daar zijn we niet op ingegaan”, aldus de stopper. Kras kwam in het verleden uit voor FC Volendam, Ajax en FC Dordrecht. In totaal heeft Ruud Kras 252 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld, waarin hij acht doelpunten scoorde.

Voetbal, FC Zwolle, Ruud Kras

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws