Ruime overwinning Boys, SVI onderuit

| 04-09-2010

Na een uitstekende voorbereiding is Zwolsche Boys zaterdagmiddag ook prima begonnen aan de competitie. De promovendus won het eerste duel in de tweede klasse H met maar liefst 5-1 van SVVN uit Nijverdal. Voor SVI daarentegen eindigde de openingswedstrijd in diezelfde klasse in een deceptie. De formatie van trainer Henk Nieuwenhuis verloor in en van Hellendoorn met 7-0.

Grote man aan de kant van Zwolsche Boys was Niels Goedegebuur. De aanvaller maakte drie van de vijf Zwolse goals. En voor zijn eerste had hij nog geen minuut nodig: 1-0. Helaas voor de thuisploeg stond het een minuut later alweer gelijk. Het leek dus een heus doelpuntenfestijn te worden. Zeker nadat Anthony Everts na ruim tien minuten voor 2-1 had gezorgd. Echter werd het uiteindelijk meer een hectische wedstrijd. “Dit kwam met name door de warrig fluitende scheidsrechter”, stelt John Beijen, trainer van Zwolsche Boys.

De scheidsrechter trok in de fase na de 2-1 allereerst rood voor Denny van Gaal van SVVN en niet veel later moest ook Ozan Mete (Zwolsche Boys) het veld vroegtijdig verlaten. “De speler van SVVN kreeg rood vanwege een aanslag van achteren, maar die rode kaart van Ozan sloeg nergens op. Hij maakte niet tot nauwelijks een overtreding. De scheidsrechter reageerde puur op het theater van de speler van SVVN. De scheids had totaal geen grip op de wedstrijd”, aldus Beijen.

Ondanks de rode kaart voor Mete kwam Zwolsche Boys vlak voor de thee op 3-1. Wesley Bruins faalde niet vanaf elf meter. “In de tweede helft was het vervolgens zaak om de voorsprong vast te houden. Dat lukte prima. Spijtig is echter dat Anthony Everts een kwartier voor tijd nog rood kreeg. Hij ontving allereerst een flinke schop en in een reactie duwde hij de tegenstander weg. Helaas voor Anthony trok de scheids rood voor de duw.” Toch bleef Zwolsche Boys ook in ondertal (negen tegen tien) beter dan de Nijverdallers. Niels Goedegebuur bepaalde uiteindelijk met nog twee treffers de eindstand op 5-1.

Voetbal, SVI, Zwolsche Boys, Tweede klasse H

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws