Ruime oefenzege Berkum op Tubbergen

| 08-08-2010

Na het 0-0 gelijke spel in het eerste oefenduel van VV Berkum tegen Rigtersbleek, heeft de formatie van trainer Michel van Oostrum nu ook de eerste oefenzege te pakken. Tijdens het driedaagse trainingskamp in Tubbergen werd gastheer TVC ’28, dat de selectie zaterdag nog lang niet compleet had, met 1-6 verslagen. Bij Berkum keerden onder andere Pascal Diender en Marc van der Meulen terug, die er in de wedstrijd tegen de Enschedeërs nog niet bij waren.

Hoewel kersverse tweedeklasser TVC ’28 enkele goede mogelijkheden voor het Zwolse doel kreeg, kende Berkum zaterdag eigenlijk geen echte tegenstand. De Zwollenaren kwamen in de achtste minuut op een 0-1 voorsprong via Chris van der Meulen. In de 37ste minuut verdubbelde verdediger Kees Dorgelo de voorsprong. Na een corner van Roy Supèr zorgde hij er met een fraaie kopbal voor dat Berkum met een 0-2 voorsprong de rust in kon.

In de tweede helft kwam Jeffrey van der Vlist, overgekomen van Zwolsche Boys, in de aanval. Dat leidde in de 67ste minuut tot de 0-3, toen hij voorzette en Chris van der Meulen na een kapbeweging kon afronden. Nauwelijks een minuut later was de volgorde andersom, toen Van der Meulen voorzette op Van der Vlist en hij zijn eerste doelpunt in Berkum-shirt kon begroeten. Marc van der Meulen en opnieuw Van der Vlist zorgden voor 0-5 en 0-6, waarna TVC in blessuretijd de eer redde door doelman Harmen Sikkema te passeren.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws