Ruime nederlaag pupillen Blue Hawks

| 30-05-2010

De honkbalpupillen van Blue Hawks zijn zaterdag tegen Tex Town Tigers tegen een ruime nederlaag gelopen. De ploeg uit Enschede staat momenteel, met één nederlaag, op de eerste plaats in het klassement en is de gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap. Tegen Zwolle werd echter allerminst op een kampioenswaardige manier gespeeld.

De honkballers van Tex Town Tigers speelden zo onsportief dat meerdere keren de spelers van Blue Hawks de dupe werden en zelfs blessures opliepen. Protesten haalden niets uit, want zowel de scheidsrechter als de coach van Tex Town Tigers gaven niet thuis. Daarmee werd de wedstrijd volledig ontsierd en liet Blue Hawks zich eenvoudig van de kaart brengen. Tot aan de tweede inning hield de Zwolse ploeg nog knap aansluiting bij de sterke en grote tegenstanders. Maar bij een 4-3 achterstand moest Blue Hawks afhaken.

De Zwolse ploeg, die als speciale gast de Amerikaanse Envoy-coach Don George had meegenomen, liet het dit duel vooral verdedigend liggen. Twaalf vrije lopers van pitchers Stijn Bruins Slot en Jeandro Tromp en een groot aantal doorgeschoten ballen van catcher Joey-Sven Pierik gaven de koploper de kans om de wedstrijd eenvoudig te beslissen. Onder meer door zes runs in de derde inning werd de eindstand op 13-3 bepaald in het voordeel van Tex Town Tigers.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws