Rugby Club Zwolle wint knap van Drachten

| 21-11-2011

De rugbyers van Rugby Club Zwolle hebben zondag voor een verrassing gezorgd door met 14-0 te winnen van Drachten. Toch wel opmerkelijk, omdat Zwolle de afgelopen drie wedstrijden had verloren en Drachten als nummer drie van de ranglijst één van de topploegen is in de competitie.

Al vanaf het allereerste fluitsignaal werd duidelijk dat Zwolle de negatieve spiraal wilde doorbreken. De ploeg kwam kwam fel uit de startblokken en wist met goede en harde tackles Drachten naar achteren te drukken. Het leverde goede kansen op, maar onder meer een penalty werd gemist. Toch kwam Zwolle op een 7-0 voorsprong, door fly-half Daan van Rooijen. Hij zag een gaatje in de Drachtster defensie en scoorde zo de eerste try van de middag. De score van Zwolle was voor Drachten het sein om aan te vallen, maar mede door harde tackles bereikte de thuisploeg ongeschonden het rustsignaal.

De rust greep captain Jules Crooijmans aan om zijn manschappen moed in te spreken. Als de ploeg dit volhield, dan moest er zeker gewonnen kunnen worden. Met dit gegeven in het achterhoofd ging Zwolle vol vertrouwen de tweede helft in. Beide ploegen doken er vol in, wat leidde tot enkele verhitte situaties. De scheidsrechter had er echter goed het oog op. Zwolle bleef door het harde spel de bovenliggende partij en kon al snel de tweede try scoren. Na een goede move met fly-half Van Rooijen wist Arjan Scheve de ingevallen center Ian Mol te vinden, die zo zijn eerste try kon scoren van het seizoen. Mol was lang afwezig, maar maakte zo een mooie rentree. Van Rooijen scoorde nog de conversie, waardoor Zwolle de stand op 14-0 zette. In het restant van de partij slaagde Drachten er niet in de defensie van RC Zwolle nog te verontrusten.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws