Ronald Mulder verovert zilver op 500 meter

| 05-07-2013

Na onder andere twee individuele gouden medailles (op de 200 meter met vliegende start en de 200 meter op de weg) heeft Ronald Mulder vrijdagmiddag een zilveren medaille op het EK inline-skaten aan zijn totaal bij kunnen voegen. In Almere nam de Zwollenaar het in de finale van de 500 meter op tegen de Spanjaard Ioseba Fernandez en de Fransen Gwendal Le Pivert en Darren de Souza.

Ioseba Fernandez won in 41.585 het goud op de 500 meter en bleef daarmee Ronald Mulder nipt voor. Het brons was voor Gwendal le Pivert, die de 500 meter in 41.770 aflegde. Ronald Mulder had op meer gehoopt dan zijn tweede plek. “Dit is zonde. Ik wilde voor goud gaan, maar ik voelde me vandaag niet zo goed als eerder deze week bij mijn gouden medailles. Al was het vanmiddag al weer wat beter dan vanochtend”, zegt de Zwollenaar, die praktisch de hele race in tweede positie reed, achter de Spanjaard. “Ik wilde ook niet als eerste de eerste bocht in, want dat heeft niemand nog volgehouden”, legt Mulder uit. “Ik reed op zich wel een goede race, maar hij was te snel. Ik ben op waarde geklopt, maar hij is dan ook wereldtop.”

Ronald Mulder keek ook nog even terug op de halve finale, waarin hij wel doorging, maar broer Michel Mulder niet. “Dat was natuurlijk heel vervelend, al konden we gisteren al uitrekenen dat we in de halve finales tegen elkaar zouden moeten. We probeerden met zijn tweeën door te gaan, maar Etienne Ramali deed er alles aan om dat te voorkomen. Hij was bijna meer een ploeggenoot van Gwendal Le Pivert, maar goed, dan redt hij het zelf ook niet”, sluit de Zwollenaar af.

Ronald Mulder, Michel Mulder, Skeeleren, EK Inline Skaten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws