Ronald Mulder Nederlands kampioen sprint

| 22-01-2017

Ronald Mulder is zondag voor de eerste keer in zijn schaatscarrière Nederlands kampioen sprint geworden. Na de eerste dag stond de Zwollenaar al bovenaan het klassement en die positie verdedigde hij met verve. De 500 meter leverde hem een derde tijd van 35,00 op, waarna hij het toernooi afsloot met een overwinning op de 1.000 meter. Met 1.09,14 bleef hij Thomas Krol voor en bemachtigde hij de Nederlandse titel en een ticket voor het WK sprint.

Mulder pakte zaterdag al de leiding en gaf die positie zondag niet meer uit handen. Zijn 500 meter was iets minder dan zaterdag (35,00), maar op de 1.000 liet hij zien wie de beste is. Op imposante wijze snelde Mulder naar een tijd van 1.09,14 en daarmee was hij verreweg de snelste. Daarmee pakte Mulder voor het eerst de Nederlandse titel sprint, terwijl Jan Smeekens tweede werd. Pim Schipper reed ook een prima 1.000 meter en snoepte daarmee het brons af van Dai Dai Ntab. “Dit is zo lekker. Ik merk dat de 1.000 beter gaat en ben heel blij met deze 1.000 meter”, zegt Mulder tegenover de NOS. Logischerwijs is hij apetrots op zijn titel. “Het is een hartstikke mooi toernooi. Ik ben heel blij dat ik Nederlands kampioen sprint ben geworden. Kjeld Nuis en Kai Verbij waren er misschien niet bij, maar die moeten het ook altijd maar doen.”

Voor Michel Mulder en Lotte van Beek was er dit weekend niet meer dan een rol in de middenmoot weggelegd. Michel kwam uiteindelijk tot een betere 1.000 meter (1.10,61), maar in het klassement bleef hij steken op de zesde plek. “Er is het hele jaar vooruitgang, maar hier even niet. Maar er is nog voldoende tijd over, want het moet pas over 380 dagen gebeuren. Ik heb zeker geen twijfels, weet zeker dat het goed gaat komen”, zegt Desly Hill, coach van Michel Mulder. Lotte van Beek reed zondag ook vooral een noemenswaardige 1.000 meter, waardoor zij in het eindklassement op de achtste positie eindigde.

Schaatsen, Ronald Mulder


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws