Ronald en Michel tevreden over finale

| 30-07-2010

Ronald en Michel Mulder zijn er in de finale van de 300 meter op het EK inline skaten in Italië donderdagavond niet in geslaagd om op het podium te komen. Ronald werd uiteindelijk zevende (27,16) en broer Michel kwam op de lastige piste aan de Adriatische Zee niet verder dan plaats negen (27,24).

“De eerste honderd meter ging echt perfect”, vertelt Michel. “En daarna wist ik dat ik voor een medaille vol de bochten in moest gaan. Maar helaas had ik een klein slippertje, waardoor ik teveel snelheid verloor. Desondanks ben ik niet ontevreden over mijn race.” Net als Michel was ook Ronald goed weg in de finale. “Mijn eerste bocht ging een stuk beter dan tijdens de kwalificaties. En toen kwamen de twee bochten op hoge snelheid. Dat ging ook heel goed. Alleen in de laatste bocht zat een klein schoonheidsfoutje. Maar het was al met wel heel erg gaaf”, aldus Ronald

Europees kampioen bij de mannen werd de Fransman Nicolas Pelloquin, vóór de Italiaan Andrea Peruzzo en de Spanjaard Ioseba Fernandez. Grote afwezige in de finale was de Belg Wouter Hebbrecht. De tweevoudig Europees kampioen op de 300 meter had heel veel moeite met de krappe bochten op het baantje van 170 meter.

Ronald: “Het is voor iedereen een moeilijke piste. Wie de minste foutjes maakt, wint hier. Deze baan is heel technisch. Daar zijn Michel en ik eigenlijk te zwaar voor gebouwd, met onze 80 kilo. Hebbrecht ook. De lichtere rijders zijn in het voordeel. Op de 500 meter vrijdag zal het weer heel anders gaan. Ik zie zeker perspectief. Vooral op het wegparcours, dat is heel snel, daar kijken we echt naar uit. Daar kunnen we onze kracht kwijt.”

Ronald Mulder, Michel Mulder, Skeeleren

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws