Rolstoelbasketbaltoernooi bij Be Quick

| 04-03-2014

Basketbalvereniging Be Quick ’28 organiseert op zaterdag 15 maart de laatste toernooidag van de landelijke competitie voor rolstoelbasketballers. Het toernooi begint om 10.30 uur en vindt plaats in de Calohal van Hogeschool Windesheim.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het rolstoelteam van Be Quick ’28 komt dit seizoen voor het eerst uit in poule Oost van de landelijke rolstoelcompetitie divisie C. De reguliere wedstrijden in deze competitie worden in toernooivorm afgewerkt, zo ook in Zwolle. Op 15 maart worden rond de klok van 16.00 uur de laatste wedstrijden gespeeld, dan wordt ook bekend welke ploegen de kruisfinales en finales om het kampioenschap gaan spelen. Die finalerondes worden uiteindelijk elders in het land gespeeld.

Naast het toernooi voor de rolstoelbasketballers start de vereniging in de maand april met clinics voor jeugdige rolstoelbasketballers. Geïnteresseerden kunnen deelnemen, zodat ook zij in het nieuwe seizoen kunnen starten in de reguliere rolstoelbasketbalcompetitie. Dit nieuwe basketbalproject is een samenwerking met onder andere SportService Zwolle en wordt ook ondersteund door de gemeente Zwolle, Sportservice Overijssel, Special Heroes en De Vogellanden.

Basketbal, Rolstoelbasketbal, Calohal, G-sporten, Be Quick '28 Basketbal


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws