Roeister Lanz grootste sporttalent Zwolle

| 21-01-2012

Roeister Kirsten Lanz is tijdens de eerste editie van het SportGala Zwolle verkozen tot sporttalent van 2011. De uitverkiezing tot grootste sporttalent van Zwolle kwam voor de 18-jarige roeister als een mooie bekroning op het voor haar zo succesvolle vorige sportjaar. Lanz kreeg de voorkeur boven de 15-jarige karateka Yamaika Kuijper en de 18-jarige atlete Maureen Rots.

De ambiance in Event Center Equipe is zaterdag schitterend. De zaal is goed gevuld en het gehele SportGala wordt tevens live uitgezonden op de website van Sportief Zwolle en op de radiozender van RTV Zoo. Voor alle drie de Zwolse talenten een mooie ervaring die ze meenemen in hun nog prille sportcarrière. Wie weet staat één van de genomineerden in een later stadium nog wel eens op het landelijke sportgala van NOC*NSF. Winnares Lanz was dolgelukkig met de uitkomst van de verkiezing. "Die andere twee meisjes zijn ook heel goed. Geheel onverwacht kwam het niet, want ik werd ook al sporttalent van Overijssel."

Het sportjaar 2011 was voor de 18-jarige Zwolse een bijzonder succesvol jaar. De roeister van de Zwolsche Roei en Zeilvereniging (ZRZV) reeg de overwinningen in 2011 aaneen. Zo won ze een wedstrijd op de Amstel en was ze ook de beste op een internationaal toernooi in München. In juni behaalde ze op de Bosbaan in Amsterdam drie nationale titels en het hoogtepunt van het jaar behaalde Lanz tijdens het WK voor junioren in Engeland. In de dubbelvier won de Zwolse een zilveren medaille. Mede door deze prestatie werd zij benoemd tot ‘Lid van Verdienste’ van ZRZV.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Kirsten Lanz, Roeien, ZRZV, SportGala Zwolle


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws