Rode kaarten kosten Be Quick de kop

| 06-11-2010

Door twee rode kaarten vroeg in de tweede helft bij een 0-1 tussenstand is Be Quick ’28 er zaterdagmiddag niet in geslaagd om met een goed resultaat van het veld te stappen. Het negental hield op eigen veld de schade echter beperkt en kreeg in de tweede helft zelfs de beste kansen. Pas in de 94ste minuut wist FC Zutphen voor de tweede keer te scoren: 0-2.

“De eerste helft was dodelijk saai”, vertelt Be Quick-leider Bert Oosterhof. “Door een persoonlijke fout achterin kwamen wij na ongeveer een half uur op achterstand.” Een overbrugbare 0-1 achterstand, maar toen drukte plotseling de scheidsrechter zijn stempel op het duel. “Kort na rust zette Joram Hendriks een tackle in. Hij raakte de tegenstander daarbij niet. De aanval van Zutphen ging ook vrolijk verder, maar de scheidsrechter gaf Joram daarna alsnog een rode kaart. Meerdere spelers stormden vervolgens richting de scheids. Waaronder Arie Smit, die ook nog eens met rood van het veld werd gestuurd. Ongelofelijk”, aldus Oosterhof, die de scheidsrechter onnodig met kaarten zag strooien.

Het duel leek vervolgens gespeeld, maar niets bleek minder waar. “Opvallend genoeg waren wij in het restant van de wedstrijd beter. Er werd heel veel strijd geleverd, dus wat dat betreft verdienen de jongens een groot compliment. Aan de andere kant moet je je afvagen waarom er niet in de eerste helft met elf spelers voor de winst is gestreden.”

Voetbal, Be Quick ’28, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws