Ritwinst Janneke Kanis, eindzege Wild

| 19-06-2010

De Zwolse Janneke Kanis van Nederland Bloeit is zaterdag de winnares geworden van de tweede en tevens laatste etappe in de Ster Zeeuwsche Eilanden. Kanis ontsnapte in de laatste vijf kilometer samen met Iris Slappendel (Cervélo) en de Zweedse Sara Mustonen (Hitec) uit een kopgroep van zestien rensters en wist voorop te blijven. Mustonen werd nog achterhaald, waardoor Annemiek van Vleuten derde kon worden.

Vlak achter het drietal kwam Kirsten Wild als vierde over de streep, waarmee ze haar eindzege in de Ster Zeeuwsche Eilanden veilig wist te stellen. De Zwolse wielrenster van Cervélo won donderdag de proloog en was ook vrijdag in de eerste etappe de sterkste. Wild hield in het klassement uiteindelijk vier seconden voorsprong over op ploeggenote Iris Slappendel. Annemiek van Vleuten eindigde op 25 seconden als derde.

"Natuurlijk had Iris hier de ronde ook mogen winnen, maar ik vind het ook wel passend dat ik hier als winnares van twee ritten ook het eindklassement op mijn naam schrijf", aldus Kirsten Wild. "Ik moet zeggen dat het nog een dubbeltje op zijn kant was. Het was dat Vera Koedooder nog hard reed in de achtervolging, zelf had ik het gat niet dicht kunnen rijden. Maar zowel ikzelf als mijn team kunnen tevreden de balans opmaken na drie dagen in Zeeland. Richting de nationale kampioenschappen is de vorm goed." Wild blijft ook leidster in de KNWU Topcompetitie. Zij won tot nog toe alle drie de wedstrijden.

Wielrennen, Kirsten Wild, Cervélo TestTeam, Janneke Busser-Kanis, Nederland Bloeit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws