Rijvereniging RIK houdt dressuurconcours

| 02-08-2012

De Zwolse rijvereniging RIK (Rijden is Kunst) houdt op zaterdag 25 augustus een dressuurconcours. Voor de vereniging betekent dat feit nu al geschiedenis, want de vorige keer dat RIK een concours organiseerde dateert van vele jaren terug. “Tenminste twintig jaar, misschien wel meer”, stelt een lid die al meerdere decennia bij de club betrokken is. “Om uit te zoeken hoe lang het precies geleden is, moet ik de archieven in.”

Het idee om een concours bij de Zwolse rijvereniging te houden werd tijdens de meest recente najaarsvergadering geopperd door één van de leden. Dit lid nam het heft destijds ook direct in handen. “Ik organiseer het wel”, en voegde de daad bij het woord. Tijdens de wedstrijd op 25 augustus wordt er gestart in drie klassen: B, L1 en L2. De aanmeldingen voor het concours stromen binnen, mede omdat het een door de KNHS goedgekeurde wedstrijd is. Het concours wordt verreden op de thuishaven van de vereniging, bij de manege aan de Hollewandsweg 24a.

“Dit is voor de RIK weer een eerste stap richting het organiseren van concoursen. We nodigen dan ook een ieder uit om te komen kijken en meegenieten van deze dag”, stelt de vereniging op haar website. Publiek is van harte welkom bij de wedstrijd. De eerste start is om 9.00 uur. Toegang en parkeren is kosteloos.

Paardensport, Rijden is Kunst


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws