Rick Mensink naar Belgische Lotto-ploeg

| 14-11-2010

Rick Mensink stapt over van de Hanzerenners naar het Lotto Cycling Team Menen. Dat is een officieel opleidingsinstituut van de Belgische Pro Tour-wielerformatie Omega Pharma-Lotto. Rick zal gewoon bij de Hanzerenners blijven trainen, maar rijdt de wedstrijden voor Menen. Bij de nieuwelingen behaalde Rick dit seizoen vele zeges en grossierde hij in podiumplaatsen. Bij zijn nieuwe ploeg wordt hij eerstejaars junior. “Ik word weer een jonkie”, aldus Mensink.

De 16-jarige renner werd in september in Luxemburg benaderd of hij voor de Belgische ploeg zou willen rijden. Niet alleen zijn goede resultaten zijn opgevallen, vooral zijn aanvallende manier van koersen wordt geprezen. “Ik rijd altijd in de aanval en die manier van koersen is precies wat ze bij CT Menen voor ogen hebben”, aldus Mensink, die zich bewust is van het feit dat niet iedereen zo’n kans geboden wordt. “Iemand die dertig overwinningen in een seizoen behaalt maar zich in de koers nooit van voren laat zien, is voor hun niet interessant. Ze willen een ploeg die aanvallend koerst met renners die ook in lange ontsnappingen mee kunnen zitten of solo aan kunnen komen. Ik heb afgelopen jaar laten zien dat ik zo’n soort renner ben. Ik ben heel blij met deze kans.”

Logistiek gezien zal er komend jaar nog wel wat gaan veranderen voor de Zwollenaar. “Mijn huidige trainer zal de schema’s blijven maken en de meeste trainingen zijn ook individueel, maar ik ga de meeste koersen nu in België rijden. Ook staan er een paar internationale wedstrijden op het programma en zal er af en toe een trainingsweek met de hele groep in het buitenland zijn.”

Wielrennen, Rick Mensink, Hanzerenners Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws