René Cornelissen hoofdcoach Blue Hawks

| 12-11-2013

René Cornelissen wordt met ingang van 2014 de nieuwe hoofdcoach van het heren honkbalteam van Blue Hawks. De honkballers speelden de afgelopen jaren hun wedstrijden zonder coach, maar daar komt nu dus verandering in. De zeer ervaren René Cornelissen is bereid gevonden om de taken op zich te nemen. Cornelissen is geen onbekende binnen de Zwolse honk- en softbalvereniging.

© Annet van Raalten

Jarenlang is René Cornelissen een drijvende kracht geweest achter Blue Hawks. Niet alleen heeft hij de nodige jeugdteams gecoacht, maar ook diverse bestuursfuncties vervuld. Tot het einde van het seizoen 2007 was hij bij Blue Hawks actief als bestuurslid. In 2009 was hij voor het laatst actief als trainer, in dat seizoen bij het juniorenteam. Eerder had hij al de nodige successen geboekt met verschillende aspirantenteams. Zo won hij kampioenschappen in 2003 en 2005. Na vier jaar afwezigheid keert Cornelissen nu als trainer/coach van het heren honkbalteam terug bij Blue Hawks. Dat is vooral te danken aan de inspanningen van de huidige teamleden, die in de jeugd door hem werden gecoacht.

De terugkeer van Cornelissen heeft inmiddels zelfs al drie nieuwe leden voor het team opgeleverd. Ook zijn de doelen hoog gesteld voor het team dat in 2010 en 2012 kampioen werd in de vierde klasse A. Zo is onder meer al door middel van looptrainingen begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tijdens het seizoen wordt René Cornelissen ondersteund door Jop Strick. Hij speelde afgelopen seizoen nog in het honkbalteam van Bedrocks uit Emmen in de tweede klasse. Met het heren softbalteam van Blue Hawks werd hij kampioen in de derde klasse.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws