Regen domper voor Zwolse Gay Games

| 25-06-2011

Een tent waarin vier sporters fanatiek bezig zijn op een verder leeg Rode Torenplein. Het was niet het beeld van Gerrit Jan van Klompenburg en zijn medeorganisator Bob Hoogstra, toen ze op het idee voor de Zwolse Gay Games (onderdeel van het Zwolse evenement The Love Boat) kwamen. “De bedoeling was een vol plein met leuke activiteiten.” De vele regenval op zaterdagochtend deed Van Klompenburg besluiten om diverse activiteiten te schrappen. “Tja, het is helaas niet anders. We konden niet anders met die regen”, zegt hij.

Want er stond een rits mooie buitenactiviteiten op het programma. Zo zouden er twee sportdemonstraties zijn van Fit For Free, terwijl ook een streetdancedemonstratie van Dansschool Ria van Diffelen op het programma stond. “Bovendien hadden we ook nog een ballroom danssessie. Twee mensen van het gelijke geslacht, die Nederlands kampioen zijn, hadden hier vanmiddag hun kunsten willen vertonen. Maar op een leeg, nat plein heeft dat geen zin”, zegt Van Klompenburg. Wel werd er gewoon geroeid voor het goede doel. Bijna vijftig roeiers joegen zich een half uur lang in het zweet. “Ik vind het heel belangrijk om me in te zetten, want we worden allemaal gesponsord”, zegt Catriona, één van de deelnemers. “Dat geld wat we ophalen geven we aan het Aidsfonds. En we zijn sportief bezig, wat een kick geeft als je je persoonlijke doel haalt.”

Ondanks het geschrapte middagprogramma viel er ‘s avonds nog genoeg te genieten bij The Love Boat. Een groot feest voor honderden belangstellenden maakte de dag voor Van Klompenburg toch nog een beetje goed. “En we hebben ondanks alles ons ingezet voor het Aidsfonds. Daar draait het uiteindelijk toch om.” Vorig jaar verregende de eerste editie van The Love Boat ook al, dus voor volgend jaar heeft de organisatie een wensenlijstje. “Droog weer, lekker zonnetje en een mooie temperatuur. Dat hebben we na deze edities wel verdiend.” Voor meer informatie zie www.theloveboatzwolle.nl.

Roeien, The Love Boat, Zwolse Gay Games

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws