REAAL Straattennis in de wijk Aa-landen

| 18-10-2010

Het REAAL Straattennis komt op woensdag 27 oktober (van 13.00 tot 16.00 uur) naar Zwolle. De befaamde tenniscontainer - met speelmuur, verschillende tennisveldjes en het Freestyle Court - is dan op de parkeerplaats bij winkelcentrum Aa-landen te vinden. Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen gratis meedoen, maar iedereen is van harte welkom om te komen kijken.

Met REAAL Straattennis wordt er geen jacht gemaakt op de nummer één van de wereld. Het is echter wel een kennismaking met de tennissport! Tijdens REAAL Straattennis ontdekken kinderen op een speelse manier hoe leuk tennis is. Een professioneel straattennisteam, dat ondersteuning krijgt van De Pelikaan-trainers Floor en Evert, heeft rackets en ballen beschikbaar voor alle kinderen die willen straattennissen. Meedoen is gratis, opgeven vooraf niet nodig en er zijn ook nog leuke prijzen te winnen!

De basisbeginselen van het tennis leren de kinderen al snel op de uitgezette tennisvelden. Maar er is meer! Het straattennisteam leert de kinderen binnen mum van tijd allerlei leuke trucs met de bal en het racket. Uiteraard geven ze ook even een show weg van stoere freestyle tennisbewegingen. Tegen de tenniscontainer kan naar hartenlust een bal geslagen worden. Op verzoek van De Pelikaan is in het REAAL Straattennis-programma ook ruimte gemaakt voor rolstoeltennissers.

Straattennis is een mooie manier voor jonge kinderen om in de wijk kennis te maken met de tennissport. REAAL Verzekeringen is als hoofdsponsor van het Nederlandse tennis nauw betrokken bij de KNLTB en de aangesloten tennisverenigingen. Als hoofdsponsor van het tennis draagt REAAL op deze manier een steentje bij aan de ontwikkeling van tennis in de volle breedte. Hoe meer kinderen in aanraking komen met tennis, hoe beter het is voor de sport.

Voor tennisvereniging ZTC De Pelikaan is dit een mooie gelegenheid zich te laten zien bij de jeugd in de nabijgelegen wijk Aa-landen. De vereniging zal dan ook met onder andere de tennisleraren Floor en Evert en sponsor Hogeboom Sport uit Hattem aanwezig zijn. Daarnaast heeft de club speciale acties in petto voor de deelnemende jeugd. Zo zal er een terugkomdag georganiseerd worden voor de deelnemers op sportpark De Pelikaan en kunnen deelnemers een gratis jaarlidmaatschap bij de Zwolse tennisvereniging winnen. Met daarbij een tennisracket, die wordt aangeboden door Hogeboom Sport uit Hattem.

Tennis, Sportpark De Pelikaan, ZTC De Pelikaan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws