RC Zwolle worstelt en komt niet boven

| 20-10-2011

Na de winstpartij op The Dragons was de hoofdmacht van Rugby Club Zwolle afgelopen zondag ook vastbesloten om de punten uit Enschede mee te nemen. Maar in Enschede trokken de mannen in het blauw-wit helaas weer aan het korte eind en moesten wederom een grote teleurstelling verwerken. ERC zegevierde met 22-12.

Tijdens de warming-up werd al duidelijk dat Zwolle zin had in deze pot rugby. Captain Arjan Scheve had een helder strijdplan om de Enschedeërs te breken en zo de punten voor de Blauwvingers veilig te stellen. Helaas waren de mannen niet scherp genoeg en konden de Twentenaren via een kick en een goede chase van de eerste center de eerste punten op het scorebord zetten. Als de Zwollenaren nog niet wakker waren, dan waren ze dat nu wel. Er volgde nog een korte fase waarin Enschede veel gebruik maakte van korte kicks over de defensie van de Zwollenaren, maar na verloop van tijd kreeg RC Zwolle grip op dit spelletje. Hierdoor kon er meer druk gezet worden op Enschede en was het Zwolle die een fase dicteerde. Het strijdplan werd uitgevoerd, scrums werden gewonnen en ook de line-outs waren goed, wat resulteerde in een aantal mooie breaks.

De aansluitingstry vond zijn oorsprong vanuit een goede scrum, waarna nummer acht Arjan Scheve over de blinde kant scrum half Jaap Fris in stelling bracht, die de try drukte, mede door het laatste zetje in de rug van flanker Jean-Paul van Bregt. Het was een fase waarin Zwolle minder fouten maakte en meer penalty’s mee kreeg. En dus ontstond de situatie van een vijf-meter-scrum. Omdat nagenoeg alle scrums daarvoor gewonnen werden door Zwolle, waren het de voorwaartsen die voor de pushover wilden gaan. Wederom een sterke, stabiele scrum en een ‘makkelijke’ try voor Arjan Scheve. De conversie werd raak geschoten door Roland Spronk, waardoor Zwolle met een voorsprong de rust in ging.

Na de rust gingen de Zwollenaren door met het opvoeren van de druk op Enschede. Maar helaas slopen al snel de welbekende foutjes weer in het spel van de blauw-witten. Enschede kreeg weer meer grip op het spel en kon wederom via haar eerste center door de lijn van Zwolle breken. Ook de conversie werd benut, waardoor Zwolle weer op zoek moest naar het gaatje voor de voorsprong. De tijd tikte weg. RC Zwolle probeerde het met man en macht, maar het was uiteindelijk de thuisploeg die de genadeklap uitdeelde. Ook deze conversie was raak en opeens stond Zwolle twaalf punten achter. In een uiterste poging de aansluiting te vinden, werd er onzorgvuldiger gespeeld en moest het spel steeds vaker stilgelegd worden. Het werd een helft om snel te vergeten.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws